Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΣτΕ: Απέρριψε αιτήσεις διοικητών νοσοκομείων που ζητούσαν να επανέλθουν στις θέσεις τους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις του υπ. Υγείας.
Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας τις αιτήσεις ενός διοικητή και δύο αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων της Αθήνας με τις οποίες ζητούσαν να επανέλθουν στις θέσεις τους μετά την πρόωρη λήξη της θητείας τους.

Συγκεκριμένα, στο Ανώτατο Δικαστήριο προσέφυγαν ο διοικητής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης Αριστείδης Ζούμπος και ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Τζάνειο Πειραιά Γεώργιος Γρηγοριάδης οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις του υπουργού Υγείας για την απομάκρυνση τους από τις θέσεις τους επικαλούμενοι «ζητήματα άμεσου κινδύνου βιοπορισμού τους» καθώς και «βαρύτατο πλήγμα στην φήμη τους».

Το Γ Τμήμα του ΣτΕ με τις υπ΄ αριθμ. 45 – 47/2016 αποφάσεις τους αναφέρει πως οι τέως διοικητές δεν προσκόμισαν τα αναγκαία στοιχεία που να αποδεικνύουν το ετήσιο εισόδημα τους και την συνολική περιουσιακή τους κατάσταση, έτσι ώστε να εξακριβωθεί ο άμεσος κίνδυνος βιοπορισμού τον οποίο επικαλούνται. Έτσι, οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν τις αιτήσεις καθώς έκριναν ότι οι λόγοι που επικαλούνται δεν είναι «προδήλως βάσιμοι».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.