Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΕΟΦ: Οι παράγοντες που επηρεάζουν τη διαθεσιμότητα των φαρμάκων είναι ποικίλοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απάντηση του Οργανισμού για τις ελλείψεις στα φάρμακα.

Η αποτροπή των ελλείψεων φαρμάκων δεν αποτελεί ρεαλιστική προσέγγιση, καθώς οι παράγοντες που επηρεάζουν τη διαθεσιμότητα των φαρμάκων είναι ποικίλοι και μπορεί να οφείλονται σε προβλήματα παραγωγής ή ποιότητας, απρόβλεπτη αύξηση της ζήτησης, παράλληλο εμπόριο, και άλλες παραμέτρους που δεν είναι πάντοτε εφικτό να προβλεφθούν. Αυτό αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, επισημαίνοντας ότι «το θέμα ανακινήθηκε τις τελευταίες ημέρες μέσω δημοσιευμάτων που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

Όπως σημειώνει, γίνεται αναφορά σε προϊόντα των οποίων η κυκλοφορία έχει διακοπεί ή είναι μηδενική (όπως Betrimine Sirop, Difend Sol, Efemoline, Epaxal, Melocalm κ.ά.), ενώ επανέρχεται σταθερά το θέμα της έλλειψης συγκεκριμένων εμβολίων για τα οποία υπάρχει ήδη ενημέρωση για την πανευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος (όπως Tetravac, Infanrix Tetra, Infanrix Ipv Hib, Pentavac).

«Η δημοσίευση καταλόγων με 100 και πλέον προϊόντα με την επισήμανση ότι βρίσκονται σε μόνιμη έλλειψη ή περιορισμό διάθεσης δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Αντίθετα δημιουργεί σύγχυση και αποπροσανατολισμό από τις πραγματικές ελλείψεις και την εξεύρεση λύσης για την αντιμετώπισή τους», υπογραμμίζει ο ΕΟΦ και καλεί όλους τους επαγγελματίες της υγείας σε εποικοδομητική επικοινωνία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.