Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Παραδίδεται τον Ιούνιο το Σεράφειο Κολυμβητήριο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρουσίαση του έργου από τον Γ. Καμίνη.

Στην τελική φάση έχει εισέλθει η κατασκευή του Σεράφειου Κολυμβητηρίου της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο τέλη Ιουνίου.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο εν εξελίξει έργο του δήμου και όταν παραδοθεί προς χρήση θα είναι από τα πιο σύγχρονα κολυμβητήρια, ενώ θα διαθέτει και εγκαταστάσεις που θα μπορούν να φιλοξενήσουν εργαστήρια πολιτισμού και καινοτομίας.

Το κόστος του έργου «Σεράφειο Κολυμβητήριο- Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο» ανέρχεται στα 18,5 εκατ. ευρώ και με τους χώρους πρασίνου καταλαμβάνει 18,5 στρέμματα. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει, εκτός από το κολυμβητήριο (δύο κολυμβητικές δεξαμενές και αποδυτήρια 2.800 τ.μ.), δύο κτίρια (ένα τριώροφο 2.300 τ.μ.) και το ισόγειο 1.290 τ.μ.), που θα φιλοξενούν τις υπόλοιπες δράσεις, τα τρία υπάρχοντα ανοιχτά γήπεδα καλαθοσφαίρισης , ειδικό χώρο ανάδειξης των ευρημάτων της αρχαιολογικής σκαπάνης, υπέργειο χώρο στάθμευσης 97 θέσεων και υπόγειο χώρο στάθμευσης 46 θέσεων.

Σήμερα το έργο παρουσιάσθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου, με επίσκεψη στο εργοτάξιο, από το δήμαρχο Γιώργο Καμίνη και τα στελέχη του. Όσον αφορά την παιδική χαρά επί της οδού Πειραιώς, όπως ειπώθηκε «λειτουργούσε παράτυπα και κατασκευάστηκε εκεί παρά το γεγονός ότι είχαν ήδη χωροθετηθεί οι υποχρεωτικές από τον νόμο θέσεις στάθμευσης για την αδειοδότηση και λειτουργία του Κολυμβητηρίου». Υπήρξε ωστόσο μέριμνα και θα μεταφερθεί σε μεγαλύτερο χώρο, πίσω από το κλειστό Γυμναστήριο του Ρουφμ, υποστηρίζει ο δήμος. Σε δηλώσεις του, ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι «το έργο του Σεράφειου συμβολίζει μία πόλη που πάει αντίθετα στο ρεύμα και δημιουργεί μία περιοχή που αναβαθμίζεται, μια γειτονιά που αποκτά ένα περιουσιακό στοιχείο ανεκτίμητο για τη νέα γενιά».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.