Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Οι γυναίκες της Αλγερίας που εξαναγκάζονταν να κάνουν τατουάζ για να δείχνουν όμορφες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια επώδυνη «παράδοση» και οι κατηγορίες για αμαρτία - Δείτε φωτογραφίες.

Για τις γυναίκες της φυλής Chaouia, στα βουνά της Αλγερίας, η ομορφιά κρινόταν κάποτε από τα τατουάζ τους. Οι γυναίκες αυτές είναι τώρα ηλικιωμένες, οι ρυτίδες και τα τατουάζ τους που ξεθωριάζουν αφηγούνται την ιστορία της ζωής τους.

«Ήταν ο κανόνας αλλά ήταν και μόδα», περιγράφει η Fatma Tarnouni, ηλικίας 106 ετών! «Για να είσαι όμορφη έπρεπε να έχεις τατουάζ, οπότε το έκανα κι εγώ», προσθέτει.



Η 73χρονη Aisha Djelal απέκτησε τα τατουάζ της όταν ήταν 25 χρόνων. Ήθελε να είναι πιο ελκυστική από τα άλλα κορίτσια της ηλικίας της χρησιμοποιώντας αυτή την τέχνη, απόφαση για την οποία αργότερα μετάνιωσε.



Ορισμένοι πιστοί της είπαν πως κάνοντας τατουάζ έκανε και αμαρτία, σύμφωνα με το Ισλάμ. Για να επανορθώσουν, πολλές γυναίκες σαν την Aisha προσέφεραν πολύτιμα αντικείμενα στις πιο φτωχές γυναίκες που γνώριζαν.

«Έδωσα όλα τα ασημένια κοσμήματά μου περνώντας τα πρώτα επτά φορές πάνω από το τατουάζ μου, κλαίγοντας, Ένιωθα πως κάθε ένα δάκρυ ξέπλεναν και λίγο από το τατουάζ…», αφηγείται στη Daily Mail.

Η 74χρονη Djena Benzahra εξαναγκάστηκε να κάνει τατουάζ σε ηλικία μόλις εννέα ετών από την ίδια τη μητέρα της, που ήθελε η κόρη της να είναι όμορφη. Το επιχείρημά της ήταν πως όλα τα κορίτσια της ηλικίας της είχαν τατουάζ.



«Ακόμα το θυμάμαι, ήταν πολύ επώδυνο κι εγώ έκλαιγε και δεν ήθελα», αφηγείται η Djena.

Σήμερα, παρότι το τατουάζ της δείχνει μικρό, μετανιώνει που επέτρεψε στη μητέρα της να της το κάνει επειδή πιστοί της είπαν πως είχε υποπέσει σε αμαρτία.

«Για να ζητήσω συγχώρεση από τον Θεό έδωσα όλα μου τα ασημένια κοσμήματα», προσθέτει.

«Το έκανα γιατί όλα τα κορίτσια στην ηλικία μου είχαν τατουάζ», λέει η 80χρονη Fatma Haddad που έκανε τατουάζ στα 18 της. Σήμερα μετανιώνει για την απόφασή της αυτή και για να επανορθώσει έδωσε κι εκείνη όλα τα κοσμήματά της.



«Τότε ήμαστε πολύ μικρές. Ακόμα και να δεν γνωρίζαμε πολλά για τη θρησκεία, δεν θέλαμε να κάνουμε καμία αμαρτία», προσθέτει η Haddad.

Η 94χρονη Fatma Badredine απέκτησε τα τατουάζ της σε ηλικία 13 ετών από και γυναίκα των νομάδων της Σαχάρας.



«Έπρεπε να αντέξω τον μεγάλο πόνο για να δείχνω όμορφη», λέει, «ήθελα να το αφαιρέσω αργότερα αλλά ο γιατρός μου δεν μου το επέτρεψε, μου είπε πως η ηλικία μου ήταν απαγορευτική».

«Η δική μου περίπτωση ήταν διαφορετική», εξομολογείται η 68χρονη Khamsaa Hougali. «Η μητριά μου με συμβούλεψε να κάνω τατουάζ για να έχω τύχη, μετά το θάνατο των τριών πρώτων παιδιών μου. Τα τατουάζ μου τα έκαναν η ξαδέλφη και η νύφη μου. Ένιωθα πως ο Θεός θα μου έδινε παιδιά και ήθελα να σώσω το γάμο μου. Δεν ήταν αποδεκτό να είσαι σύζυγος άτεκνη. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μετά τα τατουάζ έκανα έξι παιδιά και είναι ακόμα όλα ζωντανά».



Η Hougali δεν μετανιώνει για τα τατουάζ της, παρότι πολλοί πιστοί της είπαν πως έκανε αμαρτία. «Απλώς ακολούθησα την παράδοση των προγόνων μου και ήταν για καλό σκοπό αφού έσωσε το γάμο μου», τονίζει.

Η 86χρονη Mazouza Bouglada έκανε τατουάζ κατόπιν συμβουλής της μητέρας της. Όσο περισσότερα έκανε, τόσο περισσότερο τα επιδείκνυε.



Στη συνέχεια, όπως και τόσες άλλες γυναίκες, έδωσε όλα της τα κοσμήματα για να επανορθώσει για το αμάρτημά της.

Η 90χρονη Djemaa Daoudi εξαναγκάστηκε να κάνει τατουάζ από τον ίδιο τον σύζυγό της, αμέσως μετά το γάμο τους σε ηλικία 15 ετών, επειδή ήταν τότε η μόδα.



Το μετανιώνει έως και σήμερα. «Παρότι δεν ήταν δική μου απόφαση, για να ζητήσω συγχώρεση από τον Θεό προσέφερα ό,τι πολύτιμο είχα, κοσμήματα, μαλλί και άλλα», λέει.

Μια ντόπια έκανε τατουάζ στην 75χρονη σήμερα Fatma Benyadir σε ηλικία 12 ετών.



«Το έκανα χωρίς να το πω στους γονείς μου. Όλα τα κορίτσια της ηλικίας μου είχαν. Άντεξα τον πόνο και την οργή των γονιών μου μόνο και μόνο για να δείχνω όμορφη».

Η 74χρονη Khadra Kabssi έκανε τατουάζ στα 21 της μετά την ανεξαρτησία της Αλγερίας από τη Γαλλία.

«Ήθελα να είμαι όμορφη για την ανεξαρτησία της χώρας μου», λέει. Σήμερα οι «πιστοί» γύρω της της λένε πως θα τιμωρηθεί μετά θάνατον για την αμαρτία της αυτή. «Δεν τους πιστεύω. Αν ένα φίδι, όπως μου λένε, μου επιτεθεί για να με φάει, ας το κάνει. Θα είμαι νεκρή, δεν θα νιώσω τίποτα».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.