Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Πώς να γλιτώσετε την κατάσχεση από την εφορία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τέλος τα capital controls για τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Πρόσκληση στους φορολογούμενους να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο απευθύνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, υπενθυμίζοντας ότι από 1 Νοεμβρίου το δημόσιο έχει το δικαίωμα να προχωρεί σε κατασχέσεις για όσους δεν έχουν τακτοποιήσει τα χρέη τους.

Σε ανακοίνωση της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων υπενθυμίζει ότι, μετά τη λήξη αναστολής διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης για είσπραξη χρεών προς το Δημόσιο που είχε γίνει λόγω capital controls, από την 1η Νοεμβρίου 2015 λαμβάνονται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης κατά όσων οφειλετών έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη Φορολογική Διοίκηση, που δεν έχουν τακτοποιηθεί με νόμιμο τρόπο, δηλαδή με ρύθμιση τμηματικής καταβολής ή με αναστολή που έχει χορηγηθεί από αρμόδια δικαστική ή διοικητική Αρχή ή με διάταξη νόμου.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επισημαίνει ότι όσοι δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους στη Φορολογική Διοίκηση ή έχουν απολέσει χορηγηθείσες ρυθμίσεις, έχουν τη δυνατότητα να τις ρυθμίσουν σε έως και 24 δόσεις κατά περίπτωση.

Οι αιτήσεις υπαγωγής στη ρύθμιση του νόμου 4152/2013 γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής που έχει τεθεί σε λειτουργία στο Taxisnet και μέσω αυτής οι οφειλέτες μπορούν στις περισσότερες περιπτώσεις να τακτοποιήσουν χρέη σε 24 δόσεις.

Η ρύθμιση του νόμου 4152/2013 εξασφαλίζει και δυνατότητα διαγραφής προσαυξήσεων που έχουν συσσωρευτεί μέχρι 01/01/2013. Από την άλλη, η ρύθμιση του νόμου 4174/2013 είναι η λεγόμενη πάγια ρύθμιση, η οποία ισχύει και προσφέρει έως και 12 δόσεις.

Επιπροσθέτως, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επισημαίνει ότι προκειμένου να μην απολεσθούν οι ισχύουσες ρυθμίσεις (για χρέη στη Φορολογική Διοίκηση) πρέπει οι οφειλέτες να εξοφλούν ή να τακτοποιούν άμεσα τις νέες βεβαιωμένες στη Φορολογική Διοίκηση οφειλές τους, καθώς και να υποβάλλουν τις κατά περίπτωση απαιτούμενες φορολογικές δηλώσεις.

Η ΓΓΔΕ υπενθυμίζει ακόμη ότι το Δημόσιο έχει δικαίωμα να επιβάλλει κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς με συγκεκριμένη διαδικασία.

Οι οφειλέτες φυσικά πρόσωπα έχουν το δικαίωμα να προστατευθούν δηλώνοντας μέσω του taxisnet έναν λογαριασμό σε μία μόνο Τράπεζα, ο οποίος θα είναι ακατάσχετος για ποσό καταθέσεων μέχρι 1.250 ευρώ μηνιαίως. Σε περίπτωση που υφίσταται μισθοδοτικός ή συνταξιοδοτικός λογαριασμός δηλώνεται υποχρεωτικά αυτός ως ακατάσχετος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.