Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Αττικόν»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καταγγελίες πως υποδιπλασιάστηκε ο προϋπολογισμός και υπερδιπλασιάστηκαν οι ασθενείς.

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αττικόν» λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο ίδρυμα και έχουν ήδη αποφασίσει πεντάωρη στάση εργασίας για τις 17 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων ο προϋπολογισμός του τρέχοντος έτους έχει «υποδιπλασιαστεί (61.877.567 από 108.977.013 το 2012), ενώ οι ασθενείς έχουν υπερδιπλασιαστεί, σε τακτικά ιατρεία, επείγοντα και νοσηλεία». Σύμφωνα με τους ίδιους η «ναυαρχίδα» της Δυτικής Αττικής λειτουργεί με την «εξόντωση του προσωπικού» (στέρηση αδειών, ρεπό, συνεχείς μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα), οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 350, 11 κρεβάτια ΜΕΘ είναι κλειστά, η Μονάδα Νεογνών λειτουργεί με δύο μόνο νεογνολόγους και 8 νοσηλεύτριες, οι μισές χειρουργικές αίθουσες είναι κλειστές.

«Μόνιμες κλίνες», έχουν γίνει τα ράντζα στο νοσοκομείο, αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων, επισημαίνοντας ότι εκτός από τις Παθολογικές Κλινικές σιγά-σιγά γίνονται «μόνιμο καθεστώς και στις Χειρουργικές Κλινικές», με συνέπεια την «έξαρση των λοιμώξεων από πολυανθεκτικά μικρόβια».

Αναφέρουν επίσης ότι είναι «μεγάλες οι λίστες αναμονής για χειρουργεία (από τρεις μήνες έως ένα χρόνο)», οι ασθενείς που εισάγονται για τακτικό χειρουργείο παραμένουν νοσηλευόμενοι μέχρι το χειρουργείο, «έως και 10 ημέρες», ενώ όπως υπογραμμίζουν στο «κόκκινο» βρίσκεται και η έλλειψη στοιχειωδών υλικών και φαρμάκων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.