Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Υψηλής προτεραιότητας για την ΚΕΔΕ η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνέδριο στο Περιστέρι.

Κατά την έναρξη του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Δομών Αυτοδιοίκησης Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών στο Περιστέρι, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε ως υψηλής προτεραιότητας ζήτημα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού την εξάλειψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών.

Ως ιδιαίτερα σημαντικό, χαρακτήρισε και το ρόλο του Γραφείου Δικτύωσης - Προώθησης της Ισότητας των Φύλων, το οποίο λειτουργεί στην ΚΕΔΕ και συνεργάζεται με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) προκειμένου να υλοποιηθούν προγράμματα και δράσεις στην Τ.Α.

Επίσης, υπογράμμισε τη βούληση της αυτοδιοίκησης να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην εξάλειψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών.

Το συνέδριο υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), υπό την αιγίδα της γενικής γραμματείας Ισότητας των Φύλων, με αφορμή την ολοκλήρωση της α΄ φάσης του έργου «Δημιουργία και λειτουργία Ξενώνων Φιλοξενίας και Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.