Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Οκτώ τρόποι για να γλιτώσουμε από έξτρα φόρους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με πολλούς εναλλακτικούς τρόπους μπορούν οι φορολογούμενοι να δικαιολογήσουν τυχόν πρόσθετη διαφορά φορολογητέου εισοδήματος που μπορεί να προκύψει στις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβάλουν το 2016, εξαιτίας του γεγονότος ότι το άθροισμα των αντικειμενικών δαπανών ή τεκμηρίων διαβίωσης (για τη χρήση κατοικιών, Ι.Χ. αυτοκινήτων, σκαφών κ.λπ.) και των πραγματικών δαπανών απόκτησης περιουσιακών στοιχείων προσδιορίζει τεκμαρτό εισόδημα μεγαλύτερο από αυτό που έχει αποκτηθεί εντός του 2015.

Εφόσον δικαιολογήσουν τη διαφορά αυτή, τότε θα φορολογηθούν για το πραγματικό εισόδημα που θα δηλώσουν κι όχι για το -υψηλότερο του πραγματικού- τεκμαρτό τους εισόδημα, οπότε θα γλιτώσουν σημαντικού ύψους φορολογικές επιβαρύνσεις.

Οι λύσεις

Σύμφωνα με την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία, ο φορολογούμενος μπορεί να καλύψει τυχόν προστιθέμενη διαφορά φορολογητέου εισοδήματος λόγω τεκμηρίων αναγράφοντας στη φορολογική δήλωση που θα υποβάλει το 2016 (για τα εισοδήματα του 2015) έως και 8 διαφορετικές κατηγορίες ποσών. Συγκεκριμένα, τα ποσά που πρέπει να δηλώσει ο φορολογούμενος για να καλύψει και να δικαιολογήσει την πρόσθετη διαφορά φορολογητέου εισοδήματος που θα προκύψει λόγω των τεκμηρίων είναι:

1 Εισοδήματα και έσοδα που αποκτήθηκαν τα έτη προ του 2015 δεν ξοδεύτηκαν μέχρι τις 31-12-2014 και αναλώθηκαν εντός του 2015. Πρόκειται για τη μέθοδο κάλυψης τεκμηρίων μέσω «ανάλωσης κεφαλαίου παρελθόντων ετών»!

Με την «ανάλωση κεφαλαίου», οι φορολογούμενοι μπορούν να καλύψουν την όποια διαφορά, επικαλούμενοι εισοδήματα και έσοδα δηλωθέντα ακόμη και πριν από 10, 20 ή 30 χρόνια! Μπορούν ειδικότερα να ανατρέξουν στις φορολογικές δηλώσεις προηγούμενων συνεχόμενων ετών (όσων ετών θέλουν) και να προβούν στις ακόλουθες ενέργειες:

*Να αθροίσουν τα ποσά των πάσης φύσεως εισοδημάτων (από μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, επιχειρήσεις, τόκους καταθέσεων, μερίσματα, υπεραξίες από πώληση μετοχών κ.λπ.) και τα ποσά των εσόδων από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, τα οποία έχουν αναγράψει στις δηλώσεις των παρελθόντων ετών.

*Από το άθροισμα εισοδημάτων και εσόδων προηγούμενων ετών, που θα προκύψει, να αφαιρέσουν τα ποσά που ελήφθησαν υπόψη στις ίδιες φορολογικές δηλώσεις ως τεκμήρια διαβίωσης (για κατοικίες, Ι.Χ. αυτοκίνητα, πισίνες, σκάφη, υπηρετικό προσωπικό κ.λπ.) καθώς και τα ποσά που δήλωσαν στις ίδιες δηλώσεις ότι δαπάνησαν για να αποκτήσουν περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα, Ι.Χ. αυτοκίνητα, σκάφη, κινητά αντικείμενα μεγάλης αξίας κ.λπ.).


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.