Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατη ευρωπαϊκή έρευνα, βρίσκεται στην τρίτη θέση στην κακοποίηση γυναικών.

«Η βία κατά των γυναικών αναγνωρίζεται διεθνώς ως έγκλημα και σύντομα θα επικυρωθεί ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο για την πρόληψη, την προστασία των θυμάτων και την παύση της ατιμωρησίας, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Γεν. Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η κ. Κούβελα απεύθυνε έκκληση προς τις γυναίκες - θύματα βίας να σπάσουν την σιωπή τους και να κάνουν χρήση των δομών της Πολιτείας. Δομές, οι οποίες εντάσσονται στο εθνικό, συνεκτικό και συγκροτημένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Πρόκειται, υπογράμμισε, για ένα ολοκληρωμένο δίκτυο δομών που δημιουργήθηκε και λειτουργεί σήμερα σε όλη τη χώρα, προσφέροντας βοήθεια και υποστήριξη στις γυναίκες θύματα βίας. Το δίκτυο αποτελείται από τη Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900, 40 Συμβουλευτικά Κέντρα της ΓΓΙΦ και των δήμων, 21 Ξενώνες των δήμων και του υπουργείου Εργασίας. Ολες οι δομές παρέχουν πληροφόρηση, ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική και φιλοξενία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΙΦ για τις γυναίκες που υφίσταται οποιαδήποτε μορφή βίας, από τον Μάρτιο του 2011 έως και σήμερα, η τηλεφωνική γραμμή «SOS 15900» δέχθηκε 22.388 κλήσεις και 254 ηλεκτρονικά μηνύματα. Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούσαν ενδοοικογενειακή βία. Σύμφωνα με την ποιοτική ανάλυση των στοιχείων της τηλεφωνικής γραμμής, το 27% των γυναικών είναι απασχολούμενες, το 48% έγγαμες, το 53% ηλικίας 25-54 ετών, το 71% Ελληνίδες και 27% μέτριας και καλής οικονομικής κατάστασης. Μέσα σε τρία χρόνια (2013-2015), από τα Συμβουλευτικά Κέντρα της ΓΓΙΦ, των Δήμων, των ξενώνων των Δήμων και του υπουργείου Εργασίας έχουν εξυπηρετηθεί 10.865 γυναίκες με τα παιδιά τους.

Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας κα Μαρία Συρεγγέλα, για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατη ευρωπαϊκή έρευνα, βρίσκεται στην τρίτη θέση στην κακοποίηση γυναικών. Η οικονομική κρίση έχει, επίσης, συμβάλει προς αυτή τη δυσμενή για τη χώρα μας θέση.

Είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι οι πολιτισμένες κοινωνίες δεν σιωπούν απέναντι στη βία. Οφείλουμε να διδάσκουμε στα παιδιά μας την ισότητα των δύο φύλων.

Δεν υπάρχουν δυνατοί και αδύναμοι. Οι υγιείς σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι προϋπόθεση για μια πολιτισμένη κοινωνία. Για την κοινωνία που οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας. Δεν φοβόμαστε, δεν σιωπούμε».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.