Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Προσφορά ζωής από το Ίδρυμα Ωνάση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη γενναία συνεισφορά του Ιδρύματος Ωνάση στη δημιουργία του πρώτου και μοναδικού στην Ελλάδα, νοσοκομείου για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, ανέδειξε η πρόεδρος του Συλλόγου Ελπίδα, Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Σε μια σεμνή τελετή, η κυρία Βαρδινογιάννη βράβευσε τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, κ. Αντώνη Παπαδημητρίου, καθώς και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος, για την μακροχρόνια στήριξη του έργου του Συλλόγου Ελπίδα στην δημιουργία αλλά και λειτουργία της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων. 



Το νοσοκομείο, που λειτουργεί από το 2010 δίπλα από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», αποτελεί ένα στολίδι για το σύστημα υγείας της χώρας μας, καθώς έχει καλύψει το σημαντικό κενό που υπήρχε στην φροντίδα των παιδιών που έχουν προσβληθεί από καρκίνο.

Μέχρι στιγμής, η συμβολή του στη νοσηλεία και την ίαση των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο, είναι ανεκτίμητη. Αξίζει απλά να τονιστεί πως, εδώ και 5 χρόνια, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάνα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα», έχουν νοσηλευτεί περισσότερα από 1.500 παιδιά ή αλλιώς το 80% των περιπτώσεων με καρκίνο από όλη την Ελλάδα.

Η προσφορά της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων στην αντιμετώπιση των πιο δύσκολων προβλημάτων υγείας όμως δεν σταματά μόνο σε αυτόν τον τομέα. Από το 2014, εντός του Νοσοκομείου λειτουργεί η Τράπεζα Δοτών Μυελού των Οστών "Όραμα Ελπίδας". Μετά από μόλις 20 μήνες λειτουργίας, οι εθελοντές-δότες μυελού των οστών έχουν ξεπεράσει τους 20.000.



Όλα αυτά, δεν θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα χωρίς τη γενναιόδωρη και μακροχρόνια στήριξη του Ιδρύματος Ωνάση. «Η δημιουργία του Πρώτου Ογκολογικού Νοσοκομείου στην Ελλάδα απετέλεσε όραμα που μοιραστήκαμε και κατόρθωμα που στηρίχτηκε κατά ένα μεγάλο ποσοστό στη δική σας γενναιόδωρη συμβολή.

Οι ιδέες και οι προτάσεις σου, το συνεχές σου ενδιαφέρον, η πρόθεσή σου να συμβάλεις στην προσπάθειά μας, με στόχο να διευκολυνθεί το έργο μας και να συντομευθούν οι διαδικασίες, ώστε να κερδηθεί ακόμα περισσότερος χρόνος προς όφελος των άρρωστων παιδιών, άγγιξαν βαθιά την καρδιά μου τότε και δεν το ξεχνώ ποτέ», ανέφερε απευθυνόμενη στον Αντώνη Παπαδημητρίου, η πρόεδρος του συλλόγου Ελπίδα Μ. Βαρδινογιάννη.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε πως το έργο του Συλλόγου Ελπίδα συνάδει με το όραμα και την αποστολή του Ιδρύματος Ωνάση. Δεσμεύτηκε μάλιστα για τη συνέχιση της από κοινού δράσης των δύο πλευρών.



Το επόμενο βήμα της προσφοράς προς την παιδική υγεία αποτελεί η ίδρυση ενός Εθνικού Παιδιατρικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων, ειδικά για μεταμοσχεύσεις ήπατος, πνευμόνων και νεφρών, ενός ιατρικού κέντρο δηλαδή που επίσης δεν υπάρχει στη χώρα μας ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.