Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Ξεκινά η αποκατάσταση των παλαιών ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου και της αναδόχου εταιρείας.

Σε λίγες ημέρες ξεκινά η αποκατάσταση των παλαιών 76 χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) της Πελοποννήσου, αφού υπογράφηκε η σύμβαση του έργου μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου και της αναδόχου εταιρείας.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της σύμβασης σημείωσε ότι «το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι μαζί με το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά έργα που υπηρετούν τον στρατηγικό μας στόχο να μετατρέψουμε την Περιφέρειά μας σε ευρωπαϊκή περιφέρεια- πρότυπο της αειφορίας».

Ο κ. Τατούλης επισήμανε ότι με την υπογραφή της σύμβασης «κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αποτροπή των προστίμων που έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αγγίζουν τα δέκα εκατομμύρια ευρώ».

Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε τις τεχνικές δυσκολίες που παρουσιάζει το έργο, αφού η ανάδοχος εταιρεία πρέπει να αναπτυχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα.

Επιπλέον, επισήμανε ότι για τους υπολειπόμενους τέσσερις ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου, που αφορούν το Πλάτωμα του Δήμου Τρίπολης, τη χωματερή στο Αφυσσού του Δήμου Σπάρτης, και από μια χωματερή στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μάνης και του Κρανιδίου, εντός των επόμενων δέκα ημερών θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την αποκατάστασή τους.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας τόνισε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί έγκαιρα και με το καλύτερο αποτέλεσμα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.