Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Καθαρίζονται τα ρέματα στα Χανιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο δήμος Χανίων προχωρά σε καθαρισμό των ρεμάτων που βρίσκονται σε επτά δημοτικές ενότητες.

Ενόψει του χειμώνα και στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την αντιπλημμυρική προστασία ο δήμος προχωρεί στη διενέργεια δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Οκτωβρίου. Ο διαγωνισμός αφορά τις δημοτικές ενότητες Χανίων, Θερίσου και Νέας Κυδωνίας με προϋπολογισμό 46.309,50 ευρώ και τις δημοτικές ενότητες Σούδας, Ακρωτηρίου, Κεραμειών και Ελευθερίου Βενιζέλου με προϋπολογισμό 46.002,00 ευρώ. Τα χρήματα θα διατεθούν από κονδύλια της πολιτικής προστασίας.

Ήδη πάντως στα Χανιά έχουν αρχίσει εργασίες για τον καθαρισμό τις κοίτης του Κλαδισού ποταμού από την περιοχή Βαμβακόπουλο μέχρι την εκβολή του στην ακτή Νέας Χώρας. Συνεργεία του δήμου έχουν απομακρύνει κλαδιά και αλλά αντικείμενα που εμπόδιζαν την ομαλή ροή των υδάτων .

Ωστόσο όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μανώλης Κεμεσίδης, «υπάρχει έντονος προβληματισμός καθώς στην κοίτη του ποταμού Κλαδισού εντοπίστηκαν δεκάδες αντικείμενα που έχουν πετάξει πολίτες». Σύμφωνα με τον ίδιο «αν δεν υπάρξει περιβαλλοντική ευαισθησία οι προσπάθειες καθαρισμού σε ρέματα και άλλα σημεία θα πέσουν στο κενό».

Παράλληλα έχει αρχίσει και από συνεργεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ο καθαρισμός φρεατίων σε όλο το μήκος του δικτύου της επιχείρησης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.