Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Στα σκαριά υποβρύχια… εκκλησία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ρώσοι δύτες ξεκίνησαν την «ανέγερση» ανοικτά της Κριμαίας.

Στην αναγέννηση της Ορθοδοξίας σε όλα τα επίπεδα προχωρά τα τελευταία χρόνια η Ρωσία ενισχύοντας τους πιστούς με ναούς σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το φιλόδοξο σχέδιο του Αρχιμανδρίτη Τύχων της δημιουργίας της πρώτης παγκόσμιας υποβρύχιας εκκλησίας, στις ακτές ανοικτά της Κριμαίας

Όπως αναμεταδίδει το Rt.com δύτες ξεκίνησαν την κατασκευή του ναού που θα βρίσκεται στο βυθό της θάλασσας, «ανεγείροντας» έναν Σταυρό σε σχήμα άγκυρας , βάρους τριών τόνων.



«Ο υποβρύχιος ναός θα μοιάζει με μια εκκλησία. Θα υπάρχουν εικόνες στο εσωτερικό – όπως ακριβώς και σε ένα πραγματικό ναό. Πιθανότατα θα είναι ανάγλυφα εικονίδια από ανοξείδωτο χάλυβα ή πέτρα» δήλωσε στα Μέσα ο Αρχιμανδρίτης.

Ο σταυρός τοποθετήθηκε 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και 200 μέτρα από την ακτή της Κριμαίας σε ένα μέρος που ονομάζεται Cape Fiolent. Η υποβρύχια εκκλησία θα είναι αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο, προστάτη των ναυτικών. Όπως ανακοινώθηκε μάλιστα πριν έρθει ο χειμώνας οι δύτες σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν μανουάλια κι ένα τραπέζι κοντά στο σταυρό.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αρχιμανδρίτης Τύχων, στόχος είναι το υποθαλάσσιο σημείο να μετατραπεί σε ένα είδος ιστορικού μουσείου της Κριμαίας, όπου θα φιλοξενούνται συν τοις άλλοις θραύσματα πυρομαχικών και στρατιωτικά πλοία, με εκθέματα που θα χρονολογούνται από δύο από τις μεγαλύτερες και μακρύτερες στρατιωτικές αμυντικές επιχειρήσεις της περιοχής (1854-1855 και 1941-1942).




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.