Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Σήμερα αναμένεται να ορκιστεί η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι διαδικασίες που θα μας οδηγήσουν στις εκλογές.
Με την επιστροφή της διερευνητικής εντολής από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κλήση της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, απόψε, αναμένεται να κορυφωθεί και να ολοκληρωθεί το πολιτικό θρίλερ της τελευταίας εβδομάδας και να αρχίσει το ρολόι να μετρά και επισήμως αντίστροφα για τις πρόωρες εκλογές.

Η αρχή θα γίνει στις 13:00 το μεσημέρι που ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου και θα γίνει δεκτός από τον Προκόπη Παυλόπουλο, στον οποίο θα ανακοινώσει τον άκαρπο κύκλο επαφών που είχε στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Διαπιστώνοντας αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να επαναλάβει ότι δεν πιστεύει πως μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή και συνεπώς δεν θα συμμετέχει σε πιθανή σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει. Η σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη καθώς δεν φαίνεται να συναινούν τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο πρόεδρος των ΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Έτσι θα προγραμματιστεί η ορκωμοσία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού- εν προκειμένω της κ. Βασιλικής Θάνου- και αύριο η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα παραλάβει τα υπουργεία και τα χαρτοφυλάκια από τους σημερινούς υπουργούς.

Εφόσον δεν υπάρξουν απρόοπτα, αύριο θα θυροκολληθεί και το Προεδρικό Διάταγμα για το κλείσιμο της Βουλής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.