Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Μετανάστες: Με προβλήματα η ζωή γι' αυτούς σε Ελλάδα, Γαλλία και Βρετανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεχίζονται οι δράσεις για τους πρόσφυγες στο Πεδίον του Άρεως

Δύο κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκονται στον χώρο.

Με δυο κινητές μονάδες στον χώρο του Πεδίου του Άρεως, στο οποίο βρίσκονται πρόσφυγες, αλλά και χρήστες απαγορευμένων ουσιών, επιχειρεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση το ΚΕΕΛΠΝΟ, μετά από εντολή του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Η πρώτη κινητή μονάδα αποτελούμενη από πνευμονολόγους και παιδιάτρους και εξοπλισμένη με ακτινοδιαγνωστικό μηχάνημα εξετάζει το σύνολο των παιδιών των προσφύγων προκειμένου να ελεγχθούν και να πιστοποιηθεί η καλή κατάσταση της υγείας τους ώστε άμεσα να προωθηθούν στους ξενώνες, όπου θα φιλοξενηθούν κάτω από ασφαλείς συνθήκες για την προστασία τους.

Η δεύτερη κινητή μονάδα αποτελούμενη από ψυχολόγους και νοσηλευτικό προσωπικό αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα των χρηστών που έχουν βρει "καταφύγιο" στο χώρο του πάρκου.

Η συνεχής παρουσία δύο κινητών μονάδων του ΚΕΕΛΠΝΟ για την περίθαλψη των πασχόντων, καθώς και άλλες δράσεις άμεσης υποστήριξης είναι αποτέλεσμα της διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής με τη συμμετοχή της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανούς Φωτίου, του γγ Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζου, της αντιπεριφερειάρχου Κεντρικού Τομέα Ερμίνας Κυπριανίδου, γενικών γραμματέων συναρμόδιων υπουργείων, εκπροσώπων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανασίου Γιαννόπουλου, εκπροσώπου του Δήμου Αθηναίων, ΜΚΟ με εμπειρία στο πεδίο δημοσίων φορέων και φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών.

-----------

Απέτρεψαν 1.700 μετανάστες να εισέλθουν στη σήραγγα της Μάγχης

Αστυνομικός τραυματίστηκε στο πρόσωπο από πέτρα.

Περίπου 1.700 απόπειρες μεταναστών να εισέλθουν στον χώρο της σήραγγας της Μάγχης για να περάσουν στην Βρετανία απέτρεψε η γαλλική αστυνομία κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Καλαί, στην βόρεια Γαλλία. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο πρόσωπο από πέτρα που έριξε κάποιος εναντίον του.

Από τις απόπειρες αυτές, οι 1.000 απωθήθηκαν από τις δυνάμεις της τάξης στην περιοχή γύρω από την σήραγγα, ενώ οι υπόλοιπες 700 αποτράπηκαν μέσα στη σήραγγα, όπου είχαν κατορθώσει να εισέλθουν κάποιοι μετανάστες, διευκρίνισε αστυνομική πηγή.

Ένα μέλος των δυνάμεων της τάξης τραυματίστηκε «στο πρόσωπο και το κεφάλι» από τη ρίψη πέτρας, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο αστυνομικός διακομίστηκε στο νοσοκομείο για ράμματα, ενώ αυτός που πέταξε την πέτρα, ένας Σουδανός μετανάστης, συνελήφθη.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε είχε μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών που επιχειρούσαν να εισέλθουν στον χώρο της σήραγγας της Μάγχης με απώτερο στόχο να μπορέσουν να περάσουν στην Βρετανία, κυρίως λόγω της μικρότερης κυκλοφορίας φορτηγών.

Την περασμένη εβδομάδα οι απόπειρες των μεταναστών είχαν ξεπεράσει τις χίλιες, ενώ τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη ένας Σουδανός έχασε την ζωή του, ανεβάζοντας σε 10 τον συνολικό αριθμό των θανάτων μεταναστών στην περιοχή από τις αρχές του Ιουνίου.

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ανακοίνωσε την Τετάρτη την ενίσχυση με επιπλέον 120 αστυνομικούς της δύναμης των 300 μελών των δυνάμεων της τάξης που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αξιωματούχο της βρετανικής αστυνομίας, τον οποίο επικαλείται σήμερα η εφημερίδα Daily Mail, περίπου το 70% των μεταναστών, που βρίσκονται στο γαλλικό λιμάνι του Καλαί, ενδέχεται να καταφέρνει να φτάσει στη Βρετανία.

«Στις διαβουλεύσεις που είχαμε με τους Γάλλους συναδέλφους μας, αυτοί επιβεβαίωσαν ότι βάσει της δικής τους της έρευνας, το 70% των μεταναστών, που καταγράφουν στο Καλαί, εγκαταλείπει την γύρω περιοχή μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών», δήλωσε ο Άλαν Πούσλεϊ.

Η γαλλική αστυνομία δεν μπορεί να διευκρινίσει αν οι μετανάστες αυτοί φεύγουν προς τη Γαλλία ή καταφέρνουν να εισέλθουν στη Βρετανία, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η βρετανική αστυνομία μπορεί να επιβεβαιώσει ότι περισσότεροι από 400 μετανάστες συνελήφθησαν στην κομητεία του Κεντ στη Βρετανία μόνον τις πέντε τελευταίες εβδομάδες, ενώ οι πραγματικοί αριθμοί μπορεί να είναι «πολύ υψηλότεροι», υπογράμμισε.

Η εφημερίδα εκτιμά ότι περίπου 3.500 από τους περίπου 5.000 μετανάστες που υπολογίζεται ότι βρίσκονται σήμερα στο Καλαί μπορεί να περάσουν μέσω της σήραγγας της Μάγχης στην Βρετανία στο προσεχές μέλλον.

-----------

Φυλακή σε όσους νοικιάζουν καταλύματα σε παράτυπους μετανάστες

Η ρύθμιση θα εισαχθεί στο βρετανικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το φθινόπωρο.

Οι ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν καταλύματα σε παράτυπους μετανάστες θα υπόκεινται σε ποινές φυλάκισης, σύμφωνα με μια νέα πρόταση της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει να επιδείξει αυστηρότητα στο ζήτημα της μετανάστευσης.

Το μέτρο αυτό, βάσει του οποίου οι ιδιοκτήτες που δεν θα ελέγχουν τη νομική κατάσταση των ενοικιαστών τους θα είναι δυνατόν να τιμωρούνται με φυλάκιση έως και πέντε ετών, θα εισαχθεί στο νέο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση που η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταθέσει το φθινόπωρο στο κοινοβούλιο, δήλωσε σήμερα ο Κρεγκ Κλαρκ, υφυπουργός αρμόδιος για τις τοπικές κοινότητες. Το νομοσχέδιο αυτό προέβλεπε ως τώρα πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες.

Βάσει του νομοσχεδίου οι ιδιοκτήτες θα μπορούν επίσης να προχωρούν σε έξωση παράτυπων μεταναστών από τις ιδιοκτησίες τους χωρίς να χρειάζονται δικαστική εντολή, αναφέρει η εφημερίδα «The Guardian».

Στο εν λόγω νομοσχέδιο τίθεται επίσης το θέμα της κατάσχεσης των μισθών όσων εργάζονται λαθραία, σε μια χώρα όπου το ζήτημα της μετανάστευσης αποτελεί μία από τις κύριες πηγές ανησυχίας για τους πολίτες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.