Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα ζητά από την Ε.Ε. ο Ζακ Ντελόρ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Ζακ Ντελόρ, ένας από τους πιο σημαντικούς αρχιτέκτονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητά από τους σημερινούς ηγέτες της Ε.Ε. να κάνουν ό, τι μπορούν για να σώσουν την Ελλάδα, εξετάζοντας μεταξύ άλλων "χωρίς καθυστέρηση" και το ελληνικό χρέος.

Ο Ντελόρ, με άρθρο του στην εφημερίδα Le Monde, καλεί την Ε.Ε. να υιοθετήσει ένα σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα που θα βασίζεται σε τρία σημεία:

-οικονομική βοήθεια για την ανάκτηση της φερεγγυότητάς της χώρας βραχυπρόθεσμα

-χρήση των προγραμμάτων της ΕΕ για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και ως εκ τούτου, την επιστροφή της στην ανάπτυξη, η οποία θα διευκολύνει την αναλογία χρέους-ΑΕΠ

-να μπει στην ημερήσια διάταξη και να εξεταστεί χωρίς καθυστέρηση το ελληνικό χρέος και τα χρέη άλλων χωρών που βρίσκονται σε προγράμματα διάσωσης με τη συμμετοχή της Ε.Ε., από τη στιγμή που ότι οι δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις τηρούνται.

"Μόνο ένα τέτοιο ολοκληρωμένο σχέδιο φαίνεται πιθανό να ανοίξει τις προοπτικές ελπίδας και κινητοποίησης για τον ελληνικό λαό και τις Αρχές της Ελλάδας, ώστε να συμμετάσχουν στην προσπάθεια ανοικοδόμησης που χρειάζεται αυτή χώρα και από την οποία θα ωφεληθεί και η ΕΕ". γράφει ο Ζακ Ντελόρ.

"Μια έξοδος από την τωρινή κρίση σημαίνει αλλαγή στην οπτική της Ελλάδας. Αυτή απαιτεί την έκφραση μιας ξεκάθαρης πρόθεσης να σπάσει (τα δεσμά) των τελευταίων 40 ετών".

Το άρθρο συνυπογράφουν ο Pascal Lamy, πρώην επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και Ευρωπαίος Επίτροπος, καθώς και ο Antonio Vitorino, πρώην Ευρωπαίος Επίπτροπος και υπουργός Άμυνας της Πορτογαλίας.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.