Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Πρέπει να κάνει το εμβόλιο της γρίπης το παιδί μου;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το εμβόλιο της γρίπης είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί να κολλήσει η οικογένεια σας. Η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας 6 μηνών και άνω να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης κάθε χρόνο. Το πλάνο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα παιδιά που ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου, για γυναίκες που είναι ή πρόκειται να μείνουν έγκυες, που γέννησαν πρόσφατα ή θηλάζουν, για τους ανθρώπους που ζουν ή φροντίζουν παιδιά μικρότερα των 5 ετών ή ένα παιδί οποιασδήποτε ηλικίας.

Ακόμα και αν εσείς και τα παιδιά σας είστε υγιής μπορείτε να κολλήσετε τη γρίπη. Παρόλο που μπορεί να ξεπεραστεί εύκολα υπάρχει ο κίνδυνος να μεταδώσετε τον ιό σε κάποιον που ανήκει στη ομάδα υψηλού κινδύνου. Κάθε χρόνο 20.000 παιδιά κάτω των 5 ετών βρίσκονται στο νοσοκομείο από την γρίπη.

Τα παιδιά που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, άσθμα, καρδιακά προβλήματα, πυρετικούς σπασμούς, εγκεφαλικά επεισόδια, διανοητική αναπηρία, αναπτυξιακές διαταραχές ή μυϊκή δυστροφία είναι πιο πιθανό να νοσήσουν βαριά εάν προσβληθούν από τον ιό της γρίπης.

Παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 8 ετών που εμβολιάζονται για πρώτη φορά κατά της γρίπης θα πρέπει να κάνουν και δεύτερη δόση τουλάχιστον 28 μέρες αργότερα. Τα περισσότερα παιδιά που έχουν αλλεργία στο αυγό μπορεί να έχουν και στο εμβόλιο της γρίπης. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον παιδίατρο σας σε αυτή τη περίπτωση.

Κάποιοι πιστεύουν ότι θα αρρωστήσουν εάν κάνουν το εμβόλιο της γρίπης, κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Το εμβόλιο γίνεται από αδρανοποιημένο ή εξασθενημένο ιό ή και χωρίς καθόλου τον ιό. Τα παιδιά μπορεί να αισθάνονται πόνο τοπικά στο σημείο όπου εμβολιάστηκαν ή να εμφανίσουν χαμηλό πυρετό αλλά η πιθανότητα είναι πολύ μικρή.

Οι γονείς που το παιδί τους έχει χρόνια ασθένεια θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον παιδίατρο τους εάν εμφανίσει κάποια σύμπτωμα γρίπης όπως μπούκωμα, καταρροή, βήχα, πυρετό, κόπωση. Με έγκαιρη διάγνωση και τα σωστά συνταγογραφούμενα φάρμακα αποφεύγουμε τις επιπλοκές.

Ο ιός της γρίπης μεταδίδεται από τις αρχές του φθινοπώρου μέχρι τον Μάι. Κλείστε ένα ραντεβού τώρα με τον παιδίατρο σας για να προφυλάξετε εσάς και την οικογένειά σας.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.