Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

"Καίνε" οι υπέρογκες χρεώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δέκτες εκατοντάδων παραπόνων έχουν γίνει καταναλωτικές οργανώσεις από πολίτες οι οποίοι κάνουν λόγο για υπέρογκες χρεώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ τους τελευταίους μήνες.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε στο κεντρικό δελτίο του realfm ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών Γιώργος Λεχουρίτης.

Την ίδια στιγμή, ερώτηση για τις χρεώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ κατέθεσαν 80 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αναφέρονται στις αυξήσεις που σημειώθηκαν στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος τα τελευταία χρόνια.

Ειδικότερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή τους αναφέρουν ότι μια κατανάλωση της τάξεως των 800 kWh το 2012 ισοδυναμούσε με αξία χρέωσης ρεύματος της τάξης των 45,00 ευρώ, το 2013 62,34 ευρώ και το 2014 75,68 ευρώ ανά τετραμηνία. Αντίστοιχα μια κατανάλωση της τάξεως των 3.000 kWh το 2012 ισοδυναμούσε με 274,65 ευρώ και για τα έτη 2013 και 2014 με 307,56 ευρώ ανά τετραμηνία. Παραθέτοντας σχετικά στοιχεία και πίνακες, οι βουλευτές τονίζουν ότι «σε επίπεδο ποσοστιαίων μεταβολών για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα έχουμε μια αύξηση που αγγίζει στο 60% ενώ στα υψηλά και υψηλότατα εισοδήματα η αύξηση φτάνει κοντά στο 15%».

Η ηλεκτρική ενέργεια είναι ένα δυσβάστακτο έξοδο για πολλά νοικοκυριά», τονίζει στον σταθμό ο Νίκος Ασλάνογλου μέλος των πολιτών Βέροιας που ξεκίνησαν την πρωτοβουλία να επανασυνδέουν το ρεύμα σε δεκάδες νοικοκυριά.

Σε επικοινωνία που είχε ο realfm με εκπρόσωπο της ΔΕΗ, μας διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία δεν έχει προχωρήσει σε καμία ανατίμηση των τιμολογίων της, ωστόσο κράτησε αποστάσεις για το αν έχουν γίνει αυξήσεις στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις που αφορούν τα δημοτικά τέλη ή στο ειδικό τέλος μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.