Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Μεταπτυχιακό για εκπαιδευτικούς στο ΑΠΘ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιοι γίνονται δεκτοί.

Τη Δευτέρα 25 Μαΐου ξεκινούν οι αιτήσεις για το διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και Καινοτόμες Εφαρμογές στην Εκπαίδευση» που πραγματοποιείται με τη σύμπραξη των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων είναι η 29η Ιουνίου.

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν την αίτηση, μαζί με τα απαιτούμενα και τυχόν πρόσθετα δικαιολογητικά, στο γραφείο 806, στον 8 ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής, κατά τις ώρες 11:00 – 13:00

Δίδακτρα

Προβλέπεται η οικονομική συμμετοχή των φοιτητών για την κάλυψη των αναγκών του προγράμματος, ύψους πεντακοσίων (500) ευρώ ανά εξάμηνο.

Ποιοι γίνονται δεκτοί

Α) Πτυχιούχοι όλων των Τμημάτων των Ανώτατων Ιδρυμάτων της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων Τμημάτων της αλλοδαπής και πτυχιούχοι ΤΕΙ της ημεδαπής.

Β) Φοιτήτριες/φοιτητές προπτυχιακών προγραμμάτων, οι οποίοι βρίσκονται στο τελευταίο εξάμηνο υποχρεωτικής φοίτησης και οι οποίοι θα προσκομίσουν βεβαίωση περάτωσης των μαθημάτων τους από το οικείο Τμήμα στο οποίο φοιτούν μέχρι τέλος της περιόδου εγγραφών στο ΔΠΜΣ. 2 Ο αριθμός εισακτέων ορίζεται έως τριάντα (30) φοιτητές (κατ’ ανώτατο όριο).

Διάρκεια σπουδών

Για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος απαιτείται η φοίτηση σε τέσσερα (4) διδακτικά εξάμηνα. Συγκεκριμένα, ο μεταπτυχιακός φοιτητής θα πρέπει να παρακολουθήσει και να εξεταστεί επιτυχώς σε εννέα (9) εξαμηνιαία μαθήματα : τρία (3) υποχρεωτικά μαθήματα στο πρώτο εξάμηνο, τρία (3) στο δεύτερο εξάμηνο και τρία (3) στο τρίτο εξάμηνο. Στο 4ο εξάμηνο ασχολείται με τη συγγραφή της διπλωματικής του εργασίας.

Επιλογή με εξετάσεις, συνέντευξη και φάκελο προσόντων

Για την επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών θα πραγματοποιηθούν γραπτές εξετάσεις σε βασικά θεματικά πεδία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (Σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις και Εισαγωγικές έννοιες στη Διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων ) κατά την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. Ακόμη, όσοι επιτύχουν στην γραπτή εξέταση, θα κληθούν σε συνέντευξη, μετά τη γραπτή εξέταση. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του ΔΠΜΣ κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Προβλέπεται η οικονομική συμμετοχή των φοιτητών για την κάλυψη των αναγκών.

- Γραπτή εξέταση στο αντικείμενο του Μεταπτυχιακού με συντελεστή βαρύτητας 50%.

-Ο γενικός βαθμός πτυχίου, η κατάταξη του υποψηφίου μεταξύ των συμφοιτητών του, με συντελεστή βαρύτητας 15%.

- Η επιτυχία στην προσωπική συνέντευξη του υποψηφίου με συντελεστή βαρύτητας 10%.

-Δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες, διπλωματικές εργασίες, πρόσθετα πτυχία ή μεταπτυχιακοί τίτλοι του υποψηφίου με συντελεστή βαρύτητας 12%.

- Η γλωσσομάθεια του υποψηφίου με συντελεστή βαρύτητας 8% (με κατηγοριοποίηση των πτυχίων γλωσσομάθειας).

-Η επαγγελματική δραστηριότητα με συντελεστή βαρύτητας 5%

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΜΠΣ


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.