Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ζητούν κατώτατη σύνταξη 320 ευρώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ασφυκτικές πιέσεις από τους δανειστές για νέα μέτρα.

Ασφυκτικές πιέσεις για νέες περικοπές ακόμη και στις κατώτατες συντάξεις ασκούν οι δανειστές, ενώ την ίδια στιγμή εμφανίζονται ανυποχώρητοι στις απαιτήσεις τους και συγκεκριμένα στην πλήρη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, αλλά και στον νέο τρόπο υπολογισμού των κύριων συντάξεων.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι δεν θα προχωρήσει σε νέες μειώσεις και εντός των επόμενων ημερών θα καταθέσει στη Βουλή τροπολογία που θα ματαιώνει τις θεσμοθετημένες περικοπές.

Η ηγεσία της Κοινωνικής Ασφάλισης προτείνει την επανεξέταση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, όχι όμως με γνώμονα την περικοπή παροχών αλλά την ενίσχυση των εσόδων των ταμείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Real News, τα τεχνικά κλιμάκια κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με τους υπαλλήλους-εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κλιμακώνοντας τις υπερβολικές απαιτήσεις τους, ζήτησαν τη δραστική περικοπής των κατώτατων συντάξεων που ανέρχονται σε 487 ευρώ, ώστε να ανταποκρίνονται στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβάλει οι συνταξιούχοι. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το ύψος της κατώτατης σύνταξης να μην ξεπερνά τα 320 ευρώ με 15 χρόνια ασφάλισης.

Σημειώνεται ότι μια τέτοια αλλαγή θα θίξει περισσότερους από 623.494 συνταξιούχους, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Ήλιος», δηλαδή το 30,6% των συντάξεων γήρατος, οι οποίοι λαμβάνουν λιγότερα από 500 ευρώ τον μήνα. Πρόκειται για το 50% των συντάξεων που καταβάλλει το ΙΚΑ. Με αυτόν τον τρόπο έμμεσα τίθεται εκ νέου επί τάπητος η αύξηση των ετών ασφάλισης για τη λήψη της κατώτατης σύνταξης από 4.500 σε 6.000 ένσημα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.