Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Οι υποψηφιότητες για το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εννιά χρόνια φέτος από την καθιέρωσή του.

Εννέα χρόνια συμπληρώνονται φέτος, από την καθιέρωση του «Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη» που απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου.

Οι φετινές υποψήφιες για το βραβείο, είναι η Λένα Δροσάκη, για τη συμμετοχή της στις παραστάσεις που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Σκουρλέτης (ομάδα Bijoux de Kant), «Ramona Travel- Η γη της καλοσύνης» της Γλυκερίας Μπασδέκη που παρουσιάστηκε στην Πειραιώς 260 (στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών) και «Πολιτισμός: μια κοσμική τραγωδία» του Δημήτρη Δημητριάδη που παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η Ανθή Ευστρατιάδου για την παράσταση «Αλμανάκ» της Μαριάννας Κάλμπαρη, σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη που ανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης.

Η Ηλιάνα Μαυρομάτη για τη συμμετοχή της στην παράσταση «Τίρζα η βασίλισσα του ήλιου» του Arnon Grunberg σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου που ανέβηκε στο Θέατρο Ιλίσια.

Η Ελίνα Ρίζου για την ερμηνεία της στις παραστάσεις «Bitch Boxer» της Charlotte Josephine σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και «Ελένη» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζά που παρουσιάστηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και στην Πειραιώς 260 (στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου).

Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ, ενώ η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά. Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή (μέλη).

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου και ώρα 20:00 στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη στην οδό Πολυγνώτου 9-11 στην Πλάκα, τηλ.210 3315601, με ελεύθερη είσοδο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.