Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Στο Νοσοκομείο Ηρακλείου ανήλικοι από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα από αυτούς ήταν μόλις 14 ετών και μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική Κλινική.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου κατέληξαν ανήλικοι που - κατά τα φαινόμενα- θέλησε να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους με αλκοόλ, ωστόσο ο οργανισμός τους δεν άντεξε.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, μάλιστα, ένας εξ' αυτών είναι ηλικίας κάτω των 14 ετών και για το λόγο αυτό μεταφέρθηκε για νοσηλεία στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι η τοπική κοινωνία στην Κρήτη είχε συγκλονιστεί πριν λίγα χρόνια από το θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκης από οξεία μέθη.

Το ζήτημα της κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί επιστήμονες είναι πολύπλευρο και βαθιά κοινωνικό. Είναι ζήτημα για το οποίο ευθύνες έχουν η οικογένεια, η εκπαιδευτική κοινότητα, η πολιτεία και γενικά η κοινωνία.

Η λογική όσων προμηθεύουν τους ανήλικους αλκοολούχα ποτά, ότι δεν τους βλέπει κανείς και άρα δεν θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου, είναι η λογική μιας ασυνείδητης κοινωνίας που δεν την αφορά το μέλλον των παιδιών της. Οι έφηβοι είναι λιγότερο εφοδιασμένοι να αντιμετωπίσουν τις παρενέργειες του αλκοόλ, σωματικά και συναισθηματικά.

Η ίδια ποσότητα αλκοόλ θα επηρεάσει περισσότερο το σώμα ενός εφήβου από ότι ενός ενήλικα και θα προκαλέσει περισσότερες και σοβαρότερες παρενέργειες . Δεν είναι λίγες οι φορές, δυστυχώς, που έρχονται στη δημοσιότητα περιστατικά εφήβων που έχουν χάσει ακόμη και τη ζωή τους από οξεία μέθη. Και βέβαια ο έφηβος δεν έχει την συναισθηματική και ψυχική επάρκεια να διαχειριστεί την κατανάλωση αλκοόλ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.