Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Επιχείρηση καθαρή πολή στα Χανιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος η πάταξη της αφισορύπανσης.

Στην αποψίλωση όλων των αφισών και κάθε διαφημιστικού υλικού από τους χαρακτηρισμένους ως δημόσιους χώρους, προχωρά ο δήμος Χανίων.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Κοτζαμιχάλης «η επιχείρηση καθαρή πόλη θα είναι διαρκής καθώς στόχος μας είναι να εκλείψει το φαινόμενο της αφισορύπανσης».

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής ο αντιδήμαρχος Χανίων είχε σειρά συνεχών επαφών με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, διαφημιστικών εταιρειών και επιχειρηματίες στους οποίους κατέστησε σαφές ότι πλέον δεν θα δεχτεί την ανάρτηση αφισών σε δημόσιους και δημοτικούς χώρους, κολόνες φωτισμού και φωτεινής σήμανσης και οδοσήμανσης καθώς και σε χώρους μη ιδιωτικούς υπενθυμίζοντας ότι αφίσες μπορούν μετά από σχετική άδεια να αναρτώνται σε συγκεκριμένα ταμπλώ του δήμου.

Όπως είπε ο κ. Κοτζαμιχάλης, «ήδη έχει συγκροτηθεί ειδικό συνεργείο το οποίο απομακρύνει άμεσα αφίσες από τα σημεία αυτά και μάλιστα σε καθημερινή βάση».

Παράλληλα, μέσα από το νέο κανονισμό καθαριότητας του δήμου, η έγκριση του οποίου βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα για όσους ρυπαίνουν. Η αφισορύπανση στους χώρους που δεν επιτρέπεται θα στοιχίζει στον παραβάτη από 150- 6.000 ευρώ ενώ το πρόστιμο θα καταβάλει τόσο ο διαφημιστής όσο και ο διαφημιζόμενος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.