Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Πυροβόλησαν ελαφάκι στη Ρόδο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σοβαρά τραυματισμένο είναι ένα αρσενικό ελαφάκι στην περιοχή της Νότιας Ρόδου, καθώς αδίστακτοι λαθροθήρες το σημάδεψαν και το πυροβόλησαν με σκάγια αγριογούρουνου.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από αρκετές ημέρες σε δασική περιοχή ανάμεσα στη Λαχανιά προς το Γεννάδι, όπως αναφέρει το rodiaki.gr.



Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, οι αδίστακτοι λαθροθήρες άνοιξαν πυρ σε βάρος του μικρού ελαφιού, με 9βολα σκάγια που χρησιμοποιούνται για μεγάλα θηράματα.

Ο φονικός πυροβολισμός κατάφερε να πετύχει το άτυχο αρσενικό ελαφάκι στην σπονδυλική στήλη και να το τραυματίσει σοβαρά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, το μικρό ελάφι κατάφερε να ξεφύγει από τους διώκτες του και να βρει προσωρινό καταφύγιο, αλλά η σοβαρότητα των τραυμάτων του ήταν τέτοια που μέσα σε λίγες ώρες, σταμάτησε να περπατά και έπεσε στο έδαφος αβοήθητο.

Το άτυχο ζώο εντοπίστηκε από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι αμέσως ενημέρωσαν το δασαρχείο της Ρόδου με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έτσι μια γιγάντια προσπάθεια για τη διάσωσή του.

Το λαβωμένο ελαφάκι μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του κυνηγετικού συλλόγου της Ρόδου και δέχεται την απαραίτητη ιατρική φροντίδα . Από το σώμα του αφαιρέθηκαν δύο χοντρά σκάγια, αλλά φαίνεται ότι η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη αφού χτυπήθηκε σε ζωτικά σημεία και στην σπονδυλική του στήλη.

Εκφράζονται φόβοι ότι επειδή δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του η επιβίωσή του θα είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

Ο κυνηγετικός Σύλλογος αμέσως διέθεσε χώρο στις εγκαταστάσεις του, καθώς και χρήματα για την αγορά φαρμάκων που απαιτούνται.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.