Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ποιοι μπαίνουν στη ρύθμιση των 100 δόσεων - Διαβάστε τα κριτήρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανοίγει ο δρόμος για τη ρύθμιση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς είναι έτοιμη η σχετική εγκύκλιος του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. Η εγκύκλιος φτάνει σήμερα στα ασφαλιστικά ταμεία και αμέσως ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για τη ρύθμιση των οφειλών έως και σε 100 δόσεις (ανάλογη είναι η διαδικασία και για την Εφορία).

Για την ένταξη στη ρύθμιση αρκεί μία αίτηση, η οποία πρέπει να υποβληθεί το αργότερο μέχρι το τέλος Μαρτίου. Αναγκαία προϋπόθεση είναι να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμα από τον Οκτώβριο και μετά.

Σημειώνεται πως στα Ταμεία υπάρχουν διαφοροποιήσεις όσον αφορά στην ημερομηνία καταβολής των εισφορών. Με βάση την εγκύκλιο στο ΙΚΑ ρυθμίζονται οφειλές έως και της μισθολογικής περιόδου του Αυγούστου και στον ΟΑΕΕ οφειλές έως και περιόδου Ιουλίου-Αυγούστου (καθώς η καταβολή των εισφορών είναι διμηνιαία για τους ελεύθερους επαγγελματίες).

Με τη νέα ρύθμιση προβλέπονται τα εξής:

-Οι οφειλές κάτω των 15.000 ευρώ ρυθμίζονται ακόμα και σε 100 δόσεις. Το ποσοστό της έκπτωσης επί των νόμιμων προσαυξήσεων, τελών καθυστέρησης και λοιπόν επιβαρύνσεων –όπως έχουν διαμορφωθεί στο τέλος του 2012- καθορίζεται στο 20%.

-Οι οφειλές από 15.000 έως και ένα εκατομμύριο ευρώ ρυθμίζονται και σε 72 δόσεις. Το ποσοστό της έκπτωσης στα πρόσθετα τέλη ξεκινά από 30% και φτάνει ακόμα και το 100% σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης.

-Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης καθορίζεται στα 50 ευρώ.

- Το ετήσιο επιτόκιο από 1ης Ιανουαρίου 2013 –με το οποίο βαρύνεται η κύρια οφειλή- μειώνεται σε 4,56%.

-Η ρύθμιση ισχύει για όλα τα Ταμεία εκτός από το ΝΑΤ.

-Για οφειλές άνω του ενός εκατομμυρίου παραμένουν σε ισχύ παλαιότερες διατάξεις (του Ν. 4152/2013).

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα από το Έθνος:








Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.