Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Η «κακή» πλευρά υπάρχει σε όλες τις γυναίκες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι έδειξε έρευνα για τη συναισθηματική νοημοσύνη των γυναικών.

Η συναισθηματική ωριμότητα μιας γυναίκας δεν έχει καμία σημασία, όταν πρόκειται για… παραβατική συμπεριφορά.

Μία νέα έρευνα, που διεξήχθη από ερευνητές του πανεπιστημίου του Πλίμουθ, αναφέρει ότι η πλειοψηφία των νεαρών γυναικών θα εμφανίσει κάποια μορφή αντικοινωνικής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια της εφηβείας, ανεξάρτητα από το αν διαθέτει υψηλά ή χαμηλά επίπεδα συναισθηματικής νοημοσύνης.

Αντίθετα, στα νεαρά αγόρια η παραβατικότητα εμφανίζεται όταν χαρακτηρίζονται από χαμηλά επίπεδα συναισθηματικής νοημοσύνης.

Πιο ειδικά, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας αποκαλύπτουν, ότι οι άντρες με χαμηλά επίπεδα συναισθηματικής νοημοσύνης είναι πιο πιθανό να καταφύγουν στη βία και την επιθετικότητα, συγκριτικά με εκείνους που διαθέτουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη.

Σε ό,τι αφορά όμως τις γυναίκες, τόσο εκείνες με χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη, όσο και εκείνες με υψηλή, είναι το ίδιο πιθανό να εμφανίσουν αντικοινωνική ή παραβατική συμπεριφορά.

Οι ψυχολόγοι διαπίστωσαν, ότι κατά τη διάρκεια της εφηβείας και στις αρχές της τρίτης δεκαετίας της ζωής των γυναικών, υπάρχει μια σχέση ανάμεσα στην προσμονής της προσοχής από τρίτους και την αντικοινωνική συμπεριφορά.

Οι ερευνητές πίστευαν μέχρι τώρα, ότι όσες γυναίκες χαρακτηρίζονται από υψηλά επίπεδα συναισθηματικής νοημοσύνης –ωριμότητα- έχουν μεγαλύτερη ικανότητα να ελέγχουν τη συμπεριφορά τους. Ωστόσο, η έρευνά τους έδειξε, ότι εκείνες που είχαν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη εμφάνισαν μια υψηλή τάση για επίδειξη αντικοινωνικής συμπεριφοράς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.