Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Στην πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων ο ΕΝΦΙΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με μία τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί εντός των ημερών στη Βουλή η κυβέρνηση αποσύρει τη δυνατότητα των φορολογούμενων να εντάξουν όλες τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ, ληξιπρόθεσμες ή μη, στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Προηγήθηκαν έντονες ενστάσεις της τρόικας αλλά και σαφής διαφοροποίηση ανάμεσα στις τελικές επιλογές του υπουργείου Οικονομικών έναντι αυτών της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου, στην οποία μάλιστα ορισμένοι κύκλοι του υπουργείου χρεώνουν ελαστική ερμηνεία του νόμου.

Τα σενάρια για εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τη μάξι ρύθμιση οφειλών άρχισαν να καλλιεργούνται από το βράδυ της Τρίτης. Εντάσσονταν στις προσπάθειες της κυβέρνησης να κατευνάσει τις αντιδράσεις της τρόικας ώστε οι επικεφαλής να βγάλουν εισιτήρια επιστροφής στην Αθήνα προκειμένου να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης και την έξοδο από το ισχύον Μνημόνιο.

Πηγές της ΓΓΔΕ, την ίδια ώρα διεμήνυαν ότι ο νόμος δεν αλλάζει και δεν τίθεται ζήτημα εξαίρεσης του ΕΝΦΙΑ. Ούτως η άλλως, μόλις 24 ώρες νωρίτερα είχε εκδοθεί η σχετική απόφαση της κ. Σαββαΐδου, με την οποία επισημοποιούνταν η σχετική πρόβλεψη.

Χθες το πρωί άλλωστε η γενική γραμματέας στο περιθώριο ημερίδας του ΕΒΕΑ για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, τονίζει πως το σύνολο της βεβαιωμένης οφειλής του ΕΝΦΙΑ, ασχέτως αν πρόκειται για δόσεις ληξιπρόθεσμες ή απλώς βεβαιωμένες, μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση.

Το απόγευμα, μέσω κύκλων του υπουργείου Οικονομικών, ανακοινώθηκε ότι μόνο η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, αυτή του Σεπτεμβρίου δηλαδή, εφόσον δεν έχει πληρωθεί θα μπει στη ρύθμιση των 72-100 δόσεων.

«Οι υπόλοιπες δόσεις του ΕΝΦΙΑ ως μη ληξιπρόθεσμες ή θα πληρωθούν ή θα μπουν στην πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων», έλεγαν.

Οι ίδιες πηγές, διευκρίνιζαν ακόμα ότι «δεν αλλάζει ο αριθμός των δόσεων –παραμένουν από 72 έως 100 –όπως και οι όροι του διακανονισμού οφειλών προς το Δημόσιο».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.