Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Εθελοντές καθάρισαν τη θαλάσσια περιοχή και την ακτή στον Κελλάριο όρμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εκστρατείας Καθαρισμού Ακτών 2014.

Εθελοντές κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου Θεσσαλονίκης και ένωσαν τις προσπάθειές τους για τον καθαρισμό της ακτής και του βυθού του Κελλάριου όρμου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εκστρατείας Καθαρισμού Ακτών 2014.

Οι συμμετέχοντες στη δράση, μέλη συλλόγων της πόλης και εκπρόσωποι φορέων, συναντήθηκαν στην παραλία, στο τέρμα της οδού Μ. Κάλλας – αρχή οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη και επιδόθηκαν στο έργο της απομάκρυνσης των απορριμμάτων από την περιοχή.

Στον καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής συμμετείχαν μέλη του Συλλόγου Φίλων Υποβρύχιου Κυνηγίου Θεσσαλονίκης, τα οποία είχαν πολύτιμους βοηθούς μικρούς ιστιοπλόους, από τα παιδικά τμήματα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης και του Ομίλου Θαλασσίων Αθλημάτων.

Εθελοντές καθάρισαν τη θαλάσσια περιοχή και την ακτή στον Κελλάριο όρμο

Στο τμήμα της ακτής το έργο αποκομιδής των απορριμμάτων ανέλαβαν η Ένωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης και η περιβαλλοντική ομάδα «GreenClub Ευρωγνώση – Χαριλάου» παρουσία μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
«Μας κάλεσε ο δήμος Θεσσαλονίκης και με χαρά ανταποκριθήκαμε» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Υποβρύχιου Κυνηγίου Θεσσαλονίκης, Θεοδόσης Κωτόπουλος, διευκρινίζοντας ότι τα μέλη του Συλλόγου πήραν για πρώτη φορά μέρος σε δράση καθαρισμού στην πόλη, παρ' ότι συμμετέχουν σε ανάλογες εκστρατείες στη Χαλκιδική, συνήθως τον μήνα Μάιο.

Εννέα μέλη του Συλλόγου Φίλων Υποβρυχίου Κυνηγίου βούτηξαν στα νερά του όρμου και ανέσυραν από το βυθό απορρίμματα και έξι μέλη με τις οικογένειές τους συμμετείχαν στην επιχείρηση καθαρισμού της ακτής.

Πλαστικές σακούλες, λάστιχα αυτοκινήτων και πλαστικά μπουκάλια ήταν τα περισσότερα αντικείμενα που περισυνέλεξαν οι εθελοντές.

Το μέρος δεν είχε πάρα πολλά σκουπίδια, είχε όμως υπερβολική ποσότητα λάσπης, ανέφερε ο κ. Κωτόπουλος σημειώνοντας ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει άλλη παραλία με αμμουδιά στη γεωγραφική του εμβέλεια.
Είναι σημαντικό για μας το περιβάλλον να είναι καθαρό και υγιές. Είναι σημαντικό για μας να υπάρχει ζωή στη θάλασσα. Θα είμαστε αρωγοί σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την προστασία του περιβάλλοντος, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Υποβρύχιου Κυνηγίου Θεσσαλονίκης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) που συντονίζει την εκστρατεία στην Ελλάδα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ocean Conservancy και έχει ενταχθεί στον παγκόσμιο χάρτη καθαρισμού ακτών.

Στη διάρκεια της δράσης με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος και περιορισμού της χρήσης πλαστικών διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια και πάνινες σακούλες.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.