Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Γυναίκα με δύο μήτρες απέκτησε τρίδυμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Hannah Kersey από τη Βρετανία γεννήθηκε με δύο μήτρες εξαιτίας μιας σπάνιας πάθησης που ονομάζεται δίδελφυς μήτρα και επηρεάζει μία σε 1 εκατομμύριο γυναίκες σε όλο τον κόσμο.



Πρόκειται για μια εκ γενετής ανωμαλία διάπλασης της μήτρας και είναι το αποτέλεσμα της αδυναμίας συνένωσης των μητρικών κεράτων. Όταν αποφάσισε να γίνει μητέρα, ο γυναικολόγος της δεν μπορούσε να τη διαβεβαιώσει αν θα τα καταφέρει επειδή δεν ήξερε αν θα μπορούσε να κυοφορήσει ένα έμβρυο σε δύο μήτρες.



Αυτό που συνέβη λοιπόν ξεπερνούσε κατά πολύ τη φαντασία τόσο του γιατρού όσο και του ζευγαριού. Ο υπέρηχος έδειξε ότι η Hannah κυοφορούσε τρίδυμα!

Η σύλληψη συνέβη όταν δύο ωάρια, ένα σε κάθε μήτρα, γονιμοποιήθηκαν ταυτόχρονα από δύο σπερματοζωάρια. Ένα από τα ωάρια χωρίστηκε στα δύο, δημιουργώντας πανομοιότυπα δίδυμα, ενώ το άλλο αναπτύχθηκε σε ένα έμβρυο.

Σήμερα, το ζευγάρι χαίρεται τα τρία κοριτσάκια που απέκτησε, την Grace και τα δίδυμα Ruby και Tilly, που γεννήθηκαν επτά εβδομάδες νωρίτερα με καισαρική τομή. Το καθένα από τα νεογέννητα, ζύγιζε τρία κιλά.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.