Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Ουγκάντα: Aσκήθηκε έφεση για τον νόμο περί ομοφυλοφιλίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο γενικός εισαγγελέας της Ουγκάντας κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου να ακυρώσει τον νόμο που ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία, ο οποίος είχε προκαλέσει διεθνή κατακραυγή, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία.

"Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την απόφαση του δικαστηρίου και ασκήσαμε έφεση. Ο νόμος δεν είχε στόχο να θυματοποιήσει τους ομοφυλόφιλους, αλλά στόχευε στο καλό της κοινωνίας", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας Φρεντ Ρουχίντα και πρόσθεσε ότι η έφεση κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Ο νόμος, ο οποίος χαρακτηρίστηκε απεχθής από τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά στο εσωτερικό της χώρας αποδείχτηκε δημοφιλής, ποινικοποιούσε τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις και προέβλεπε μέχρι και ισόβια κάθειρξη για τους ομοφυλόφιλους.

Ο νόμος είχε ψηφιστεί τον Φεβρουάριο από τους βουλευτές και στη συνέχεια είχε υπογραφεί από τον πρόεδρο της χώρας Γιοουέρι Μουσέβενι.

Ωστόσο, την 1η Αυγούστου το δικαστήριο έκρινε ότι το νομοσχέδιο δεν ψηφίστηκε με την απαιτούμενη απαρτία και αποφάνθηκε ότι είναι παράνομο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.