Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Τα σχολεία κατέθεσαν τα προγράμματα των εξετάσεων της Α' λυκείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

26 ηλεκτρονικές μνήμες προμηθεύτηκε το Υπουργείο Παιδείας για τους servers.

Τη Δευτέρα θα είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων. Την Παρασκευή 23 Μαΐου ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής των προγραμμάτων εξετάσεων της Α Λυκείου. Η ΔΔΕ εκπαίδευσης Φθιώτιδας ανήρτησε τον πίνακα όλων των Λυκείων που κατέθεσαν το πρόγραμμα των εξετάσεων της Α τάξης μέχρι και τις 16.00 στις 23/5.

Από τις 26/5 έως και 29/5 οι μαθητές άλλα και οι εκπαιδευτικοί έχουν μόνο τρεις μέρες στη διάθεσή τους για να έχουν μια πρώτη επαφή με τα θέματα. Η δυσαρέσκεια είναι μεγάλη καθώς, όπως ανέφεραν πολλοί μαθητές τα μαθήματα στα σχολεία έχουν ολοκληρωθεί και δεν υπάρχει η δυνατότητα να δουν μερικά θέματα και να εξασκηθούν υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών.

Βέβαια ίσως να υπάρχει σκοπιμότητα στην καθυστέρηση της διάθεσης των θεμάτων καθώς ο αριθμός τους για την πρώτη χρονιά της λειτουργίας είναι μικρός και πιθανόν να παρατηρούνταν το φαινόμενο φροντιστηριοποίησης της Τράπεζας καθώς πολλοί μαθητές θα κατέφευγαν σε φροντιστήρια για την καλύτερη προετοιμασία τους.

Η κλήρωση των θεμάτων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Μαΐου και ήδη έχουν δοθεί, όπως έχει γράψει το news.gr, οι σχετικές οδηγίες στα σχολεία ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα. Το άνοιγμα της Τράπεζας Θεμάτων θα αποτελέσει και ένα γερό crash test για τα ηλεκτρονικά συστήματα του Υπουργείου Παιδείας αφού χιλιάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα σπεύσουν να δουν τα θέματα.

Το Υπουργείο Παιδείας πιθανόν για να αποφύγει προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από τη μεγάλη έχει προχωρήσει στην προμήθεια 26 ηλεκτρονικών μνημών αξίας 5.724,24 ευρώ για την απρόσκοπτη λειτουργία των κεντρικών servers της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δοκιμαστικές εκπομπές των θεμάτων συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί η λειτουργική ετοιμότητα του συστήματος. Οι εκπομπές ξεκίνησαν στις 6 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν μια μέρα πριν τις πανελλαδικές , δηλαδή στις 27 Μαΐου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.