Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Γλιτώνει το σπίτι του από πλειστηριασμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανάσα στο παρά πέντε για δανειολήπτη στα Χανιά.

Ανάσα έδωσε σε δανειολήπτη από τα Χανιά η προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου αφού ουσιαστικά με αυτήν σώζει το σπίτι του από τον πλειστηριασμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ο παντρεμένος με τρία παιδιά, χρωστάει στην τράπεζα 27.899,72 ευρώ.

Εισόδημα δεν διαθέτει, λόγω αναμονής συνταξιοδότησης.
Τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει είναι:
α) Κατοικία 90 τ.μ που είναι και η μοναδική κατοικία της οικογένειας, στην οποία ζητήθηκε η εξαίρεση από ρευστοποίηση, έχοντας την κυριότητα ο ίδιος κατά 100%.
β) Ι.Χ αυτοκίνητο

Το Ειρηνοδικείο Χανίων, αφού διαπίστωσε ότι δανειολήπτης πληροί τις προϋποθέσεις υπαγωγής του στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010, (νόμος Κατσέλη), εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο, στερούμενο πτωχευτικής ικανότητας, που έχει ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του, του χορήγησε προσωρινή διαταγή, η οποία ισχύει για δύο έτη δηλαδή μέχρι 8-5- του έτους 2016 με το παρακάτω περιεχόμενο.

1) Διατάσσει την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, κατά του δανειολήπτη, για την διάσωση της μίας και μοναδικής κατοικίας.

2) Διατάσσει τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας του.

3) Υποχρεώνει τον δανειολήπτη να καταβάλλει μηνιαία δόση 50 ευρώ, για δύο έτη και μετά την λήξη αυτών επανασυζήτηση της προσωρινής διαταγής για να επανεκτιμηθεί η οικονομική κατάσταση αυτού.

Επιτρέπει στον δανειολήπτη χωρίς να τον υποχρεώνει να μην καταβάλλει δόση για τους μήνες εντός των οποίων εορτάζονται α) το Πάσχα και β) τα Χριστούγεννα.


Πηγή: http://www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.