Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Οδηγίες διατροφής για την περίοδο των εξετάσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιες τροφές βοηθούν στη μνήμη και ποιες πρέπει να αποφεύγονται.

Η διατροφή ενός ανθρώπου παίζει σημαντικό ρόλο στη συμπεριφορά του και στην απόδοση του κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Υπάρχουν τροφές που μας δίνουν ενέργεια, άλλες τροφές που βοηθούν στη μνήμη αλλά και τροφές οι οποίες δεν βοηθούν τον οργανισμό (π.χ. ένα βαρύ γεύμα φέρνει υπνηλία).

Παρακάτω σας δίνουμε μερικές απλές διατροφικές οδηγίες:

Λέμε «ναι»

- Στα συχνά και μικρά γεύματα.
- Στην αυξημένη λήψη νερού.
- Στα φρέσκα φρούτα και στους φυσικούς χυμούς.
- Στα λαχανικά(ωμά και βρασμένα).
- Στα δημητριακά.
- Στο ψωμί ολικής αλέσεως.
- Στα γαλακτοκομικά προϊόντα με λίγα λιπαρά.

Λέμε «όχι»

- Στα βαριά γεύματα.
- Στις λιπαρές τροφές.
- Στα αναψυκτικά και στον καφέ όταν δεν έχουμε φάει.
- Στα πατατάκια, γαριδάκια και όλα αυτού του τύπου τα σνακ.

Φροντίζουμε να παίρνουμε ένα «γερό» πρωινό και να κοιμόμαστε καλά το βράδυ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.