Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Σε λειτουργία οι υπογειοποιημένοι κάδοι στην Καρδίτσα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης των πεζοδρομίων.

Σε πλήρη λειτουργία τίθενται στο εξής όλοι οι υπογειοποιημένοι κάδοι που έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο της Καρδίτσας, οι οποίοι συνολικά ανέρχονται σε δώδεκα.

Όπως μεταδίδει σε ανταπόκρισή του το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σήμερα έγινε γνωστό σήμερα ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης των πεζοδρομίων μετά την τοποθέτηση των κάδων.

Με το σύστημα αυτό, το οποίο υλοποιεί ο δήμος με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου/ΥΠΕΚΑ, στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης της διαχείρισης των απορριμμάτων, επιτυγχάνονται συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, όπως η αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας του χώρου χάρη στην υπόγεια εγκατάσταση των κάδων. Το μόνο εμφανές μέρος του συστήματος είναι η πλατφόρμα κυκλοφορίας μαζί με ένα καλαίσθητο και συμπαγών διαστάσεων πύργο τροφοδοσίας.

Αυξάνεται επίσης η αποθηκευτική ικανότητα, ενώ αποτρέπεται ριζικά η έκθεση των απορριμμάτων στην κοινή θέα και ελέγχεται με βέλτιστο τρόπο το πρόβλημα δυσοσμιών χάρη στην στεγανότητα του συστήματος. Τέλος επιτυγχάνεται, υψηλή αισθητική, χαμηλή στάθμη θορύβου, αποτελεσματική αντιμετώπιση οσμών.

Η Δημοτική Αρχή απευθύνει κάλεσμα στους δημότες να ρίχνουν τα κοινά απορρίμματα στους κάδους μέσα σε κλειστές σακούλες, ενώ όσον αφορά τα ανακυκλώσιμα υλικά, ιδιαίτερα οι επαγγελματίες του κέντρου θα πρέπει να «σπάζουν» τα χαρτοκιβώτια, ώστε να αξιοποιείται στο έπακρο και η μεγαλύτερη χωρητικότητα των υπόγειων κάδων (3000 λίτρων ο καθένας).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.