Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Πρωτόκολλο Συνεργασίας της ΕΣΕΕ με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στήριξη με είδη από τις επιχειρήσεις των μελών της Ε.Σ.Ε.Ε.

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.) και ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Το πρωτόκολλο με το οποίο οι δύο φορείς συμφώνησαν στην ανάγκη για μια αποτελεσματική συνεργασία ανάμεσα τους με σκοπό την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών παρέμβασης για την απρόσκοπτη και ολιστική παροχή κοινωνικής υποστήριξης προς το παιδί και την οικογένεια που βρίσκονται σε κρίση και στην ανάγκη για ανταλλαγή γνώσεων, πληροφοριών και εμπειριών τόσο στο πεδίο της παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, αλληλεγγύης, προαγωγής της υγείας των παιδιών όσο και στο πεδίο της παρέμβασης και προστασίας των παιδιών.

«Στην παρούσα οικονομική κατάσταση, τα περιστατικά παιδιών και οικογενειών που βρίσκονται σε κρίση θα πρέπει να αντιμετωπίζονται συλλογικά, κατά αρμοδιότητα φορέων» σημειώνει η ΕΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Η ΕΣΕΕ δηλώνει ότι θα στηρίξει έμπρακτα το έργο και τις δράσεις του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε πανελλήνια κλίμακα, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια παροχής βοήθειας στα παιδιά και τις οικογένειες που αυτός βοηθά, μέσω των δράσεων του. Συγκεκριμένα:

Α.Για τα 13 Σπίτια του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εντός και εκτός Αττικής, όπου μεγαλώνουν σήμερα 356 παιδιά και για τα 9 Κέντρα Στήριξης Παιδιών με προβλήματα Διαβίωσης προβλέπεται: Στήριξη με είδη από τις επιχειρήσεις των μελών της Ε.Σ.Ε.Ε. Κινητοποίηση εργαζομένων στις επιχειρήσεις των μελών για εθελοντική εργασία και πιθανούς άλλους τρόπους υποστήριξης (ανάλογα με τη δράση).

Β.Σε σχέση με την Προληπτική Ιατρική και τα κινητά πολυϊατρεία του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τα μέλη της Ε.Σ.Ε.Ε., μπορούν να έχουν κυρίαρχο ρόλο στην προβολή των δράσεων προληπτικής ιατρικής που εφαρμόζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα, κινητοποιώντας τους τοπικούς πληθυσμούς προκειμένου να αξιοποιήσουν τις δωρεάν υπηρεσίες που προσφέρονται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τους εθελοντές ιατρούς που συμμετέχουν στη δράση. Επιπλέον προβλέπεται συμμετοχή στο πρόγραμμα και των οικογενειών των εργαζομένων στις επιχειρήσεις - μέλη της Ε.Σ.Ε.Ε., ενώ οι τοπικές επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και αμεσότερα στην πραγματοποίηση προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής στις περιοχές τους, καλύπτοντας μέσα από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, ανάγκες σε είδη και υπηρεσίες που απαιτούνται για κάθε κύκλο προληπτικής ιατρικής (αναλώσιμα ιατρείων, φιλοξενία και διατροφή εργαζομένων κ.α.).

Γ. Για το «AMBER ALERT HELLAS», τα μέλη της Ε.Σ.Ε.Ε. δεσμεύονται για ενεργή συμμετοχή στις προσπάθειες εντοπισμού παιδιών που εξαφανίζονται και διατρέχουν άμεσο και σοβαρό κίνδυνο, μέσω της διάδοσης των AMBER ALERT, με δημιουργία σημείων προβολής σε επιχειρήσεις, εμπορικούς συλλόγους κ.ο.κ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.