Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ξεπαγιάζουν οι κάτοικοι της Πάτρας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξεπαγιάζουν οι κάτοικοι της Πάτρας, ειδικά αυτοί που διαμένουν σε διαμερίσματα πολυκατοικιών, καθώς αδυνατούν να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία, σύμφωνα με δήλωση του πρώην προέδρου του ΔΣ πρατηριούχων Αχαΐας, Σπύρο Μαυροειδή στο patrastimes.gr, δείχνουν ότι η κατάσταση θα είναι χειρότερη από πέρυσι. Τον περυσινό χειμώνα, οι παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης από πολυκατοικίες είχε παρουσιάσει πτώση 70%, ενώ για φέτος αναμένεται ότι θα φτάσει το 80%.

Αυτό σημαίνει ότι 8 στις 10 οικογένειες που ζουν σε διαμερίσματα ξεπαγιάζουν ή κάνουν αγώνα να ζεσταθούν, χρησιμοποιώντας εναλλακτικές μορφές θέρμανσης.

Αλλά και τα στοιχεία για όσους μένουν σε μονοκατοικίες, δείχνουν μεγάλη μείωση στην αγορά πετρελαίου, καθώς λίγες οικογένειες έχουν προμηθευτεί μέχρι τώρα πετρέλαιο και αυτό σε μικρές ποσότητες που δεν ξεπερνούν τα 500 λίτρα.

Το μέγεθος του προβλήματος στην ένδεια που βιώνουν οι κάτοικοι της Πάτρας, αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο από το ό,τι υπήρξαν περιπτώσεις πολυκατοικιών, όπου, αφού οι συνελεύσεις αποφάσισαν ότι δεν θα βάλουν πετρέλαιο, τηλεφωνούσαν σε πρατηριούχους καυσίμων, ζητώντας να δώσουν πίσω το αποθεματικό πετρέλαιο στις δεξαμενές, προκειμένου να πάρουν πίσω κάποια χρήματα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.