Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Υπόθεση του Γηροκομείου Αθηνών διερευνά η δικαιοσύνη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπόθεση του Γηροκομείου Αθηνών διερευνά η Δικαιοσύνη, όπως προκύπτει από έγγραφο του αρμόδιου υπουργού, Χαράλαμπου Αθανασίου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Όπως ειδικότερα γίνεται γνωστό, «κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα κατά Εγκλημάτων Διαφθοράς έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία, επί της οποίας διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από τον Επίκουρο Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, Αντώνιο Ελευθεριάνο».

Το έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου. Η ερώτηση είχε κατατεθεί στη Βουλή μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» για ύπαρξη σκανδάλου κακοδιαχείρισης στο Γηροκομείο Αθηνών και ύπαρξη υπομνήματος το οποίο έχει κατατεθεί στη Δικαιοσύνη και περιλαμβάνει στοιχεία για κακοδιαχείριση και παράνομες αναλήψεις από κληροδοτήματα που έχουν παραχωρηθεί για κοινωφελείς σκοπούς. Περιλαμβάνει, επίσης, στοιχεία για χαριστικές μισθώσεις σε ακίνητα- φιλέτα, αλλά και για παράτυπες απευθείας αναθέσεις τεχνικών έργων, ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Ο βουλευτής αναφέρει ότι το Γηροκομείο Αθηνών διαχειρίζεται περίπου 91 κληροδοτήματα, τα οποία διαθέτουν περισσότερα από 500 ακίνητα, τα περισσότερα σε σημεία- φιλέτα στο κέντρο της Αθήνας, με αποκλειστικό σκοπό τη φιλοξενία άπορων γερόντων. Στην ερώτηση γίνεται λόγος και σε έρευνα που διενήργησαν οι Οικονομικοί Επιθεωρητές από την οποία διαπιστώθηκαν παράνομες αναλήψεις εκατομμυρίων ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.