Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Γέφυρα αλληλεγγύης της «Αποστολής» με το Αννουσάκειο Ίδρυμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρωτόκολλο αδελφοποίησης υπεγράφη μεταξύ των οργανισμών.

Πρωτόκολλο αδελφοποίησης υπέγραψε ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Αποστολή» με την πρότυπη μονάδα Αλτχάιμερ «Καρέλλειο», ανοίγοντας γέφυρες αλληλεγγύης με το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου. Το ιστορικό γεγονός έγινε παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β' και του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου.

Το πρωτόκολλο αδελφοποίησης υπέγραψαν ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος και ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Η συνεργασία περιλαμβάνει ανταλλαγή βοήθειας και τεχνογνωσίας, από κοινού συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, ενίσχυση σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, ανταλλαγή εμπειριών, διοργάνωση συνεδρίων, ημερίδων κ.α.

Μήνυμα και τις ευλογίες του για τη συνεργασία απέστειλε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ευχαριστώντας τον Αρχιεπίσκοπο Ιερωνυμο και τον Κωνσταντίνο Δήμτσα και ευχήθηκε για την αδελφοποίηση και τη συνεργασία αυτή να βρίσκεται και να εξυπηρετεί τον πάσχοντα συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

Ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και σημείωσε την ελπίδα του πως η αδελφοποίηση θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων των ιδρυμάτων.

«Σήμερα πρέπει να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας στους γονείς μας, στον συνάνθρωπο μας, πόσο μάλλον όταν νοσεί και μας χρειάζεται περισσότερο. Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί την θέληση για αμοιβαία προσέγγιση και πρόοδο στον τομέα αυτό. Έχουμε να μάθουμε κοντά σας και θα βιώσετε και σεις το έργο μας, θα ανταλλάξουμε την τεχνογνωσία και θα αλληλοενισχυόμαστε», σημείωσε με τη σειρά του ο κ. Δήμτσας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, βουλευτές του Νομού, η τοπική ηγεσία, εκπρόσωποι ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό χώρο και πλήθος κόσμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.