Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Μεξικό: 4 νεκροί από διαρροή αμμονίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ,τουλάχιστον 15 υπέστησαν δηλητηρίαση και άλλοι 1.500 απομακρύνθηκαν από την ευρύτερη περιοχή, μετά από διαρροή αμμωνίας που σημειώθηκε σε αγωγό της δημόσιας εταιρίας Πετρολέος Μεξικάνος (Pemex), σε αγροτική περιοχή της Πολιτείας της Οαχάκα, στο νότιο Μεξικό, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η διαρροή σημειώθηκε όταν εργαζόμενοι σε ανακατασκευή δρόμου, χτύπησαν κατά λάθος τον αγωγό μεταφοράς της αμμωνίας, με ένα βαρύ μηχάνημα, με αποτέλεσμα να άνοιξε ένα κενό, δήλωσε ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της Οαχάκα, Μανουέλ Μάζα, επιβεβαιώνοντας ότι τέσσερις άνθρωποι πέθαναν από δηλητηρίαση καθώς εισέπνευσαν το δηλητήριο.

Ο αγωγός μεταφέρει αμμωνία από την πολιτεία της Βερακρούζ στα νοτιοανατολικά της χώρας στην πολιτεία της Οαχάκα, και το ατύχημα συνέβη στο ύψος δυο χωριών, οι κάτοικοι των οποίων εκκένωσαν τα σπίτια τους. Η Pemex ανακοίνωσε από την πλευρά της, πως η διαρροή αμμωνίας, «που προκλήθηκε από συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας», σταμάτησε μετά από παρέμβαση του εξειδικευμένου προσωπικού της.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.