Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Δωρεάν εξετάσεις για 100.000 πολίτες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, θα μπορούν οι ανασφάλιστοι πολίτες και όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα να υποβάλουν αίτηση, για να αποκτήσουν δωρεάν δικαίωμα ιατρικών επισκέψεων για πρόληψη ή και παρακολούθηση επί ένα έτος.

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 100.000 πολίτες, ενώ για το 2014 έχει προβλεφθεί να επωφεληθούν άλλοι 100.000.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται όχι μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.healthvoucher.gr, αλλά και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών από τη Δευτέρα το πρωί.

Αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σπεύσουν από Δευτέρα, καθώς θα μπορούν να υποβάλουν αιτήματα μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογισμού ανά Περιφέρεια.

Το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 46 εκατ. ευρώ, έχει προαναγγελθεί από το τέλος του 2012 και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που έχασαν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και όσοι έχουν ατομικό εισόδημα που δεν υπερβαίνει για τους άγαμους τις 12.000 ευρώ ή τις 25.000 ευρώ (άθροισμα των ατομικών εισοδημάτων των συζύγων).

Με το εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης, οι πολίτες θα δικαιούνται επισκέψεις σε γιατρό, προκειμένου να τους εξετάσει κλινικά και να παραπεμφθούν όσοι το χρειάζονται σε διαγνωστικό έλεγχο, διεξάγοντας ένα σύνολο προληπτικών και εν μέρει διαγνωστικών εξετάσεων (θα εξαρτάται από το κόστος των εξετάσεων), σύμφωνα με το φύλο και την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκουν ή σύμφωνα με την κατάσταση της υγείας τους.

Δικαιούνται, επίσης, την πραγματοποίηση δωρεάν εργαστηριακών εξετάσεων, την αξιολόγηση/διάγνωση/αγωγή υγείας, οδηγίες γιατρού και ό,τι περιλαμβάνεται ως παροχή υπηρεσίας κατά την επίσκεψη σε γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Προβλέπεται, επίσης και η παρακολούθηση εγκύων.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να επιλέγουν οι ίδιοι το φορέα του Δημοσίου ή την ιδιωτική μονάδα ή τον ιδιώτη γιατρό ή τον όποιο πάροχο υπηρεσιών υγείας στον οποίο θα προσέλθουν. Έχει διευκρινιστεί, εξάλλου ότι οι δικαιούχοι του προγράμματος που θα πηγαίνουν στις μονάδες της υγείας του ΕΣΥ δεν θα πληρώνουν το εισιτήριο των 5 ευρώ.

Όσον αφορά στους γιατρούς που θα εγγραφούν στο πρόγραμμα, οι ιατρικές επισκέψεις που θα κάνουν δεν θα προσμετρώνται στο όριο των 200 ή 150 μηνιαίων επισκέψεων (οι οποίες ισχύουν για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ).


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.