Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Έκθεση φωτογραφίας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομίας της UNESCO από την Κροατία.

Φωτογραφική έκθεση με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από την Κροατία, παρουσιάζονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, που συνδιοργανώνει την έκθεση μαζί με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κροατίας και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα. Η έκθεση σφραγίζει την επίσημη είσοδο της Δημοκρατίας της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Ιουλίου 2013.

Η Κροατία είναι μία χώρα που βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Μεσογείου, της Κεντρικής και της Νότιας Ευρώπης, με πλούσια πολιτιστική και περιβαλλοντική κληρονομιά. Ανακηρύχθηκε ανεξάρτητο κράτος πριν από 13 αιώνες, αλλά ήδη αποτελούσε ένα αμάλγαμα ποικίλων γεωπολιτικών σχηματισμών, είτε με την παρουσία αρχαίων Ελληνικών πόλεων-κρατών είτε, στη συνέχεια, ως επαρχία κατά τους Ρωμαϊκούς και Βυζαντινούς χρόνους.

Η UNESCO, αναγνωρίζοντας τη σημασία αυτής της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενέταξε κροατικές ιστορικές πόλεις στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Μαζί με φημισμένες θέσεις, όπως το Ντουμπρόβνικ, το Σπλιτ και το Εθνικό Πάρκο των Λιμνών του Πλίτβιτσε, στην έκθεση παρουσιάζονται και άλλα σημαντικά ιστορικά μνημεία, όπως η Ευφρασιανή Βασιλική στο Πόρετς και το Στάρι Γκραντ στο νησί του Χβαρ με την περιβάλλουσα αγροτική έκταση, που αποικίστηκε για πρώτη φορά τον 4ο αι. π.Χ. από την Πάρο και παρέμεινε έκτοτε σχεδόν αναλλοίωτη, γεγονός που αποδεικνύει τους στενούς δεσμούς ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κροατία κατά την αρχαιότητα.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον μνημειακό προθάλαμο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου από 25 Ιουνίου ως 1 Ιουλίου 2013.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.