Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Εισόδημα για "άνεργες" οικογένειες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τρόπους για την υλοποίηση της δέσμευσης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την εξασφάλιση ελάχιστου εισοδήματος σε οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο αναζητά το οικονομικό επιτελείο...

Ωστόσο αναμένεται δραστική περικοπή των δικαιούχων στους 100.000 αντί των 400.000 που είχε αρχικά οριστεί, μετά την εμπλοκή που προκάλεσε η άρνηση της Κομισιόν για την χρηματοδότηση του λόγω της κακής οργάνωσης από τους υπεύθυνους.

Η «μεταφορά» - μέσω της ενεργοποίησης της «ρήτρας ευελιξίας» - τουλάχιστον του 10% των πόρων που δεν έχουν απορροφηθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης στο υπουργείο Εργασίας τίθεται στο τραπέζι διϋπουργικής σύσκεψης που συγκαλεί σήμερα στις 2 το μεσημέρι ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με βασικό ζητούμενο την εξασφάλιση κονδυλίων για την εφαρμογή του πρόγραμματος κοινωφελούς εργασίας σε δήμους , ανέργων οι οποίοι ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο.

Η σύσκεψη, στην οποία θα συμμετέχουν οι ηγεσίες των υπουργείων Ανάπτυξης, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρυθμισης και ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, θα έχει ως κύριο θέμα την έστω και περιορισμένη εφαρμογή του προγράμματος απασχόλησης.

Όπως εκτιμάται, προτού ολοκληρωθούν οι όποιες διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν μπορούν να διασφαλιστούν περί τα 190 εκατ. ευρώ για να απασχοληθούν, σε πρώτο στάδιο, περίπου 50.000 άνεργοι, με ανοιχτό το ενδεχόμενο περεταίρω εξασφάλισης κονδυλίων για την απασχόληση άλλων 50.000

Επίσης, ψηλά στην ατζέντα της διυπουργικής βρίσκεται εξασφάλισης πόρων μέσω του ΕΣΠΑ, ύψους 150 εκατ. ευρώ για την εύρυθμη λειτουργία των βεφονηπιακών σταθμών.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.