Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων συζήτησαν Χατζηδάκης-ΕΤΕπ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έχουν ήδη εκταμιευθεί 230 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προς τις ελληνικές τράπεζες για τη χρηματοδότηση του εξωτερικού εμπορίου της χώρας, η ροή των χρηματοδοτήσεων για τα προγράμματα που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το δάνειο για τους τέσσερις αυτοκινητόδρομους συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Κυριάκος Βιρβιδάκης με τους αντιπροέδρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Dario Scannapieco και Mihai Tanasescu.

Το πρόγραμμα στήριξης του εξωτερικού εμπορίου προβλέπεται να ενεργοποιηθεί ως το τέλος Απριλίου και απευθύνεται τόσο σε μικρομεσαίες όσο και σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Το ύψος των εγγυήσεων αναμένεται να διαμορφωθεί μέσω των ανακυκλούμενων πιστώσεων σε 1,5 δις. ευρώ ετησίως.

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος ύψους 440 εκατ. ευρώ που έχει συμφωνηθεί με την ΕΤΕπ με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, από τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας προκύπτει ότι έχουν ήδη εκταμιευθεί περί τα 230 εκατ. ευρώ προς τις επιχειρήσεις μέσω των εμπορικών τραπεζών.

Τέλος, για τους αυτοκινητόδρομους η ΕΤΕπ δήλωσε έτοιμη να προχωρήσει στη χρηματοδότηση των έργων μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία με τις τράπεζες και τους παραχωρησιούχους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.