Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ανυποχώτητη η τρόικα για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δυσφορία για Μανιτάκη από το Μαξίμου.

Η τρόικα έχει αποφασίσει να κλείσει τη διαπραγμάτευση στα τέλη της άλλης εβδομάδας στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση ότι τα περιθώρια για να βρεθούν λύσεις στα εκκρεμή θέματα στενεύουν.

Πολύπλευρη πίεση δέχεται ο κ. Μανιτάκης και από την κυβέρνηση και από την τρόικα να ολοκληρώσει τα οργανογράμματα και να δείξει στην τρόικα τον τρόπο διαχείρισης του πλεονάζοντος προσωπικού.

Δέχεται όμως και βολές από υπουργούς για την καθυστέρηση ενώ υπάρχει δυσφορία και από το Μαξίμου για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ο κ. Μανιτάκης από την πλευρά του εγκαλεί συναδέλφους του υπουργούς ότι καθυστέρησαν στην κατάρτιση των οργανογραμμάτων και ανάμεσα στα τελευταία είναι και το υπουργείο Οικονομικών.

Σήμερα κληρώνει για τα υπόλοιπα υπουργεία στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό. Πάντως είναι σαφές ότι η δόση δεν εγκρίνεται αν δεν συμφωνήσει η τρόικα με το σχέδιο Μανιτάκη και φαίνεται ότι οι δανειστές διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι δεν δέχονται μόνον μετακινήσεις υπαλλήλων αλλά θέλουν και αποχωρήσεις.

Αν η κυβέρνηση παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο αποχωρήσεων μπορεί να δεχθούν σε πρώτη φάση την απόλυση επίορκων, κοπανατζήδων και όσων έχουν πλαστούς τίτλους σπουδών.

Εξάλλου η τρόικα ζητά ποιοτικό δημόσιο και σημειώνει ότι αν απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που δεν χρειάζονται μπορούν να προσληφθούν νέοι υπάλληλοι με υψηλότερα προσόντα.

Εξάλλου η τρόικα είπε ανοικτά στον υπουργό Υγείας στη χθεσινή συνάντησή τους ότι μπορεί να προσλάβει νοσηλευτικό προσωπικό που έχει ελλείψεις αλλά θα πρέπει πρώτα να απολυθούν ή να αποχωρήσουν από άλλες θέσεις άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι και όχι κατ΄ανάγκην από το υπουργείο Υγείας.

Στην κυβέρνηση όπως διεφάνη και από την δήλωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο οποίος δεν απέκλεισε ρητά τις απολύσεις σκέφτονται ότι με αυτό το τρυκ θα μπορούσαν να περάσουν απολύσεις υπαλλήλων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και υποχρεωτικής εκπαίδευσης και να προσληφθούν στη θέση τους νέοι υπάλληλοι με μεταπτυχιακά που δεν έχουν δουλειά οι οποίοι μπορούν να αποδώσουν περισσότερο και να κοστίσουν λιγότερα. Πιθανώς αυτό εννοούσε ο κ. Μανιτάκης μιλώντας για κατάργηση πλεοναζουσών οργανικών θέσεων και ποιοτικό δημόσιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.