Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Οι επίορκοι τώρα, οι υπόλοιποι μετά...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην κυβέρνηση ψάχνουν να βρουν 5.000 αποδεδειγμένα επίορκους υπαλλήλους στον δημόσιο τομέα. Η τρόικα ζητά απολύσεις αλλά ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε από τις Βρυξέλλες πως εκείνοι που θα αποχωρήσουν από το δημόσιο το 2013 θα είναι «Όσοι αποδειχθεί ότι είναι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι ή, ας το πω έτσι, συστηματικά “κοπανατζήδες” ή όσοι έχουν προσληφθεί με πλαστά στοιχεία, αυτοί θα απομακρυνθούν.

Γιατί τους πληρώνει ο φορολογούμενος χωρίς να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και κρατάνε έξω από το δημόσιο άξιους ανθρώπους που έχουν περάσει από τον ΑΣΕΠ και που δεν έχουν ακόμη προσληφθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Η τρόικα ζητά αναλυτικό σχέδιο τόσο για εκείνους που θα αποχωρήσουν τελικά από το δημόσιο, όσο και για εκείνους που θα παραμείνουν μέσω της κινητικότητας ώστε να απασχοληθούν σε άλλη θέση.

Από την επόμενη χρονιά και συγκεκριμένα από το 2014 που λήγει η κινητικότητα ενώ παράλληλα θα έχουν καταργηθεί οργανικές θέσεις αλλά και δημόσιοι οργανισμοί είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσουν και υπάλληλοι οι οποίοι δεν είναι επίορκοι. 

«Μέσα στο 2014 θα δούμε ποιες θέσεις θα καταργηθούν. Γιατί; Γιατί στόχος μας είναι να επικρατήσει λειτουργικότητα και αξιοσύνη, αξιοκρατία σε όλο το δημόσιο τομέα» είπε ο πρωθυπουργός αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Παράλληλα ο Αντώνης Σαμαράς πήρε αποστάσεις και από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Εδώ πρέπει να μας γίνει κριτική ότι αργούμε, όχι γι’ αυτό το οποίο κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα σενάρια που θέλουν να υπάρχει έντονη δυσφορία στο Μαξίμου για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν από την πλευρά του Α. Μανιτάκη.

Από την πλευρά του το υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμίσης πετάει το «μπαλάκι» στα άλλα υπουργεία τα οποία δεν συνεργάζονται και δεν στέλνουν στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκεται στο στόχαστρο της τρόικας καθώς δεν έχει παραδώσει ακόμα συγκεκριμένα στοιχεία που του έχουν ζητηθεί από τους εκπροσώπους των δανειστών, όπως επίσης και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι σχέσεις μάλιστα μεταξύ Στουρνάρα και Μανιτάκη -όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη- βρίσκονται σε οριακό σημείο.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.