Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Απονομή συντάξεων σε 6 μήνες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καθιερώνεται ο θεσμός της προκαταβολής ίσης με το 50% του βασικού μισθού.
Δραστική μείωση του χρόνου αναμονής μέχρι την απονομή της σύνταξης για όλους του δημόσιους υπαλλήλους και καθιέρωση του θεσμού της προκαταβολής ίσης με το 50% του βασικού μισθού πριν την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο εστάλη εχθές στην Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης και κατατίθεται άμεσα στην Βουλή.

Προκειμένου να μειωθούν οι τεράστιες λίστες αναμονής για την καταβολή της σύνταξης που φθάνουν έως και τους 18 μήνες στο νομοσχέδιο ορίζεται πως ο μέγιστος χρόνος περιορίζεται στους έξι μήνες ή στους επτά σε περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης. Μέχρι να βγει η σύνταξη οι υπάλληλοι που έχουν υποβάλει στις υπηρεσίες τους αίτηση συνταξιοδότηση θα λαμβάνουν ως προκαταβολή το 50% του βασικού τους μισθού ή το 60% για υπαλλήλους με τρία ή περισσότερα παιδιά.

Το καθεστώς της προκαταβολής τίθεται σε ισχύ για όσους αποχωρήσουν από την υπηρεσία τους από την 1η Ιουνίου 2013. Στο νομοσχέδιο προβλέπονται μεταξύ των άλλων:
Όλοι οι υπάλληλοι λαμβάνουν προκαταβολή η οποία ανέρχεται ανέρχεται στο ήμισυ του βασικού μισθού προσαυξημένου με το 50% του τυχόν καταβαλλόμενου επιδόματος χρόνου υπηρεσίας.
Η προκαταβολή φθάνει στο 60% του μισθού προσαυξημένου με το 60% του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας για υπαλλήλους με 3 ή περισσότερα παιδιά ή υπαλλήλους που έχουν παιδί με αναπηρία.
Η προκαταβολή σύνταξης θα χορηγείται έως και οκτώ μήνες.
Προκαταβολή δεν καταβάλλεται σε περίπτωση απόλυσης για πειθαρχικό παράπτωμα ή υπηρεσιακή ανεπάρκεια και σε περίπτωση παραίτησης του υπαλλήλου ή στρατιωτικού που δεν έχει συμπληρώσει τα έτη ασφάλισης για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
Σε περίπτωση θανάτου του συνταξιούχου καταβάλλεται ως προκαταβολή σύνταξης στον επιζώντα σύζυγο ποσοστό 50% της σύνταξής του. Το ίδιο ισχύει και για τα τέκνα του.



Πηγή: http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.