Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

12.500 δημόσιοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα ως τον Ιούνιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

– Οι αορίστου χρόνου θα φύγουν πρώτοι.
- Δεν κινδυνεύουν όσοι μπήκαν στο Δημόσιο μέσω εξετάσεων ΑΣΕΠ.

Τα κλιμάκια της τρόικας καταφθάνουν και η κυβέρνηση για να πάρει την έγκριση σε όλα, δεδομένου ότι υπάρχουν αστοχίες σε πολλά επίπεδα προσπαθεί να απαλλαγεί άμεσα από τα μεγάλα αγκάθια.

Το μεγαλύτερο είναι οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και έτσι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι οι μισθοί από τους 25.000 υπαλλήλους που ζητά η τρόικα να αποχωρήσουν ότι θα έχουν φύγει μέχρι το καλοκαίρι. 12.500 άτομα θα έχουν βγει σε διαθεσιμότητα ως τον Ιούνιο και πρώτοι στο στόχαστρο μπαίνουν οι υπάλληλοι που υπηρετούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Από τους υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου που υπολογίζονται σε περίπου 54.000 άτομα κινδυνεύουν περισσότερο όσοι ανήκουν στις κατηγορίες υποχρεωτικής και δημόσιας εκπαιδευσης.

Ειδικά οι υπάλληλοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης που είναι εκείνοι και με τα λιγότερα προσόντα είναι εκείνοι που κινδυνεύουν άμεσα να μην βρουν νέα θέση στα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και έτσι μετά την παρέλευση του 12μηνου να βρεθούν εκτός δημοσίου.

Αντί αποζημίωσης για την απόλυση αυτή θα ληφθεί υπόψη το 75% του μισθού που λάμβαναν σε αυτό το 12μηνο.
Βέβαιο είναι ότι δεν θα κινδυνεύσουν τουλάχιστον άμεσα από τη διαθεσιμότητα είναι οι υπάλληλοι που διαθέτουν ειδικά προσόντα αλλά και εκείνοι που βρήκαν μια θέση στο Δημόσιο μέσω των εξετάσεων του ΑΣΕΠ.

Επίσης θα εξαιρεθούν από τη διαθεσιμότητα υπάλληλοι των οποίων ο σύζυγος ή η σύζυγος έχει ενταχθεί σε διαθεσιμότητα ή εφεδρεία, εκείνοι οι οποίοι έχουν σύζυγο ή παιδιά με αναπηρία από 67% και άνω αλλά και οι προστάτες μονογονεϊκής οικογένειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.