Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Προνοιακά επιδόματα: Τι γίνεται με την καταβολή του διμήνου Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Επειδή πολλοί φίλοι και αναγνώστες ρωτάνε και δικαιολογημένα, πότε θα καταβληθεί το δίμηνο του προνοιακού επιδόματος που οφείλεται αυτήν την στιγμή, δηλαδή του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, προσπάθησα να επικοινωνήσω με διάφορους αρμόδιους φορείς ώστε να συγκεντρώσω τις πληροφορίες και μετά να τις μεταφέρω εδώ για να έχετε κι εσείς μια εικόνα της κατάστασης.

Προσπάθησα να μιλήσω με διάφορες διευθύνσεις πρόνοιας ανά την Ελλάδα. Είτε κάποιες δεν απαντούσαν καθόλου, είτε με παρέπεμπαν σε άλλα τηλέφωνα που δεν απαντούσαν. Όσες απάντησαν μπέρδεψαν περισσότερο τα πράγματα. Άλλη έλεγε: "Να καλέσετε πάλι σε λίγες μέρες, γιατί δεν ξέρουμε ακόμα το πότε", ενώ άλλες ότι: "Πιθανότατα τον Φλεβάρη, αλλά δεν ξέρουμε το πότε γιατί δεν είναι τίποτα σίγουρο ακόμα. Αρχές; Μέσα; Τέλη; Θα σας γελάσω. Ξανακαλέστε αν μπορείτε.". Στο τέλος ευτυχώς σε μια μου έδωσαν την εξής απάντηση που ήταν και ελπιδοφόρα. Καλώντας την συγκεκριμένη διεύθυνση πρόνοιας μου είπαν πως: "Από το υπουργείο μας ενημέρωσαν πως τα χρήματα θα μας σταλούν μέχρι το τέλος Γενάρη." Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να έχουμε τόσα πολλά διαφορετικά σενάρια και πιο να πιστέψει κανείς.

Δοκίμασα λοιπόν να βρω κάποιον αρμόδιο στο υπουργείο να μου πει ποια είναι η αλήθεια, από όλα αυτά. Παρότι δοκίμασα αρκετές φορές κάθε φορά με παρέπεμπαν σε κάποιο άλλο νούμερο, το οποίο δεν απαντούσε, οπότε μην έχοντας κάποια προφορική απάντηση από κάποιον αρμόδιο, θα κρατήσω αυτό που δηλώνει το υπουργείο στα διάφορα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες: "Τα επιδόματα θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, γύρω στις αρχές του Φεβρουαρίου". Ας ελπίσουμε να κάνουν κάτι να μπουν τα χρήματα, που τόσος κόσμος τα έχει ανάγκη, νωρίτερα από ότι δηλώνουν ότι θα γίνει.


Νότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.