Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Τα νοσοκομεία "ναυαρχίδες" του ΕΣΥ γέμισαν με ράντζα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η δημόσια υγεία καταρρέει, με τον "Ευαγγελισμό" και το "Αττικόν" να φιλοξενούν ασθενείς σε επικουρικές κλίνες, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους αλλά και οδηγώντας τους στα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Αρκεί και μόνο να επισκεφθεί σε μια εφημερία κάποιο από τα νοσοκομεία που κάποτε θεωρούνταν "ναυαρχίδες" του ΕΣΥ, π.χ. το "Αττικόν" και τον "Ευαγγελισμό". Εικόνα εγκατάλειψης, με ράντζα στους διαδρόμους των κλινικών και των Επειγόντων, ελάχιστους κουρασμένους και εκνευρισμένους γιατρούς και νοσηλευτές να κάνουν το "ανθρωπίνω αδύνατον" για να προσφέρουν αξιοπρεπή περίθαλψη στους ασθενείς, και συγγενείς να υποφέρουν όχι μόνο από την ασθένεια των δικών τους ανθρώπων, αλλά κυρίως από την υπομονή τους, που δοκιμάζεται τη στιγμή που δεν πρέπει.



"Νοσοκομεία τα οποία ήταν κοσμήματα για το δημόσιο σύστημα υγείας, όπως-το "Αττικόν" και ο "Ευαγγελισμός", έχουν φτάσει σήμερα να είναι γεμάτα με ράντζα και να παρουσιάζουν μία οικτρή εικόνα, την οποία κυβερνητικοί αξιωματούχοι ουδέποτε θα εισπράξουν. Εισπράττουν, όμως οι πολίτες, οι οποίοι προσφεύγουν σ΄ αυτά τα νοσοκομεία", λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των γιατρών που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.