Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

«Τσουνάμι» μετατάξεων στο στενό δημόσιο τομέα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σχέδιο για «μαχαίρι» στα υπουργεία.

«Πράσινο» φως από το κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης στη νέα μορφή οργανογραμμάτων για το σύνολο των γενικών διευθύνσεων, διευθύνσεων, τμημάτων και γραφείων των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» οι μειώσεις προσωπικού στα δύο αυτά υπουργεία ξεκινούν από 50% και φτάνουν ή και ξεπερνούν ακόμη και το 90%!

Σε κάποιες υπηρεσίες το προσωπικό που θα μείνει θα είναι ελάχιστο σε σχέση με αυτό που υπηρετεί σήμερα. Για παράδειγμα στο Εθνικό Τυπογραφείο από τις 170 θέσεις που υπάρχουν σήμερα το νέο οργανόγραμμα περιλαμβάνει μόλις 56 θέσεις, μειώνει δηλαδή το προσωπικό κατά 69%.

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για παράδειγμα προβλέπονται 150 λιγότερες θέσεις βάσει του νέου οργανογράμματος , ενώ στο υπουργείο Περιβάλλοντος οι θέσεις από 1.137 που είναι σήμερα θα πέσουν ως και στις 875.

Ανάλογα με την ειδικότητα και την εκπαίδευση οι υπάλληλοι θα μετακινηθούν σε άλλες θέσεις υπουργείων και οργανισμών.

Οι υπάλληλοι δεν έχουν δικαίωμα άρνησης εάν θέλουν να διατηρήσουν τη θέση τους στο Δημόσιο, καθώς η μετάταξη είναι υποχρεωτική. Άρνηση της νέας θέσης σημαίνει αυτόματη απόλυση.

Οι περίπου 400 μετατάξεις που προκύπτουν από τα δύο αυτά υπουργεία είναι μόνο η αρχή. Μαζί με τους 2.500 υπαλλήλους που έχουν μπει σε διαθεσιμότητα ουσιαστικά έχει προκύψει στο πρώτο δεκαήμερο του χρόνου ένας αριθμός κοντά στις 3.000.

Ο στόχος ωστόσο είναι πάντα η μείωση των θέσεων στο Δημόσιο κατά 25.000 μέσα στο 2013.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.